avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Receptie constructie cu autorizatie expirata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Receptie constructie cu autorizatie expirata

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea speta. Detin in coproprietate cu o alta persoana un teren. Cu ceva ani in urma (vreo 10) am obtinut pe numele ambilor proprietari o autorizatie de construire pentru doua locuinte unifamiliale. Am ridicat casele respectand in proportie de 95% proiectul. Casele sunt locuibile inca de atunci finisate la cheie, cu utilitati etc. problema ar fi ca acum dorim sa partajam intai terenul si sa avem fiecare bucata lui, insa intrebarea este CUM SE PROCEDEAZA IN PRIVINTA CONSTRUCTIILOR, care nu au proces-verbal de receptie? V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat sau o indrumare pentru a receptiona cladirile la modul fiecere cu cea de pe terenul lui (asta dupa paratajarea acestuia).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaionut , utilizator 14:19, 5 Octombrie 2015
1. Terenul are cadastru, intabulare? Daca da, faceti o dezmembrare cu un cadastrist. Daca nu, intai intabulati tot terenul si apoi faceti deslipirea
2. "Receptia la terminmarea lucrarilor" se face de o comisie formata din 2 membri. Unul este investitorul/proprietarul, iar celalalt este reprezentantul primariei care a eliberat autorizatia de construire.
3. Ce inseamna "in proportie de 95%"!? Ce anume nu ati respectat din proiect!? Fiti mai clar, cu date exacte.
Terenul are cadastru, iar acum este in derulare dezmambrarea in doua loturi egale.
Planul a fost respectat ca si dimensiuni mai putin cateva compartimentari. am mai imartit o camera, am mai facut o baie inplus (cu pereti din rigips nu din zidarie).
Ma puteti lamuri daca la receptie cand fiecare proprietar va avea parcela lui de teren, asa se vor receptiona si constructiile sau vor fi tot coproprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie constructie cu autorizatie expirata Mihaionut Mihaionut Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta. Detin in coproprietate cu o alta persoana un teren. Cu ceva ani in urma (vreo 10) am obtinut pe numele ambilor ... (vezi toată discuția)
Constructie cladire ContSters126873 ContSters126873 buna ziua . doresc sa ridic o constructie din lemn de 80m patrati ce documentatie imi trebuie?? mentionez ca terenul este proprietate personala (vezi toată discuția)
Ref.vanzarea unei propietati la tara ,compusa din teren + constructie neterminata ContSters210605 ContSters210605 Am la tara un teren de 800mp pe care am inceput o casa-constructie in baza autorizatiei de construire emisa de primaria locala. CONSTRUCTIA ESTE REALIZATA IN ... (vezi toată discuția)