avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... proces cu OPSNAJ; care este instanta competenta?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

proces cu OPSNAJ; care este instanta competenta?

Cine are competenta teritoriala si materiala sa judece procesele cu OPSNAJ? Initial era instanta de la domiciliul reclamantului? Acum s-a revenit la regula de competenta generala?
Ce parere aveti.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 22:12, 12 August 2010
Tribunalul judeca:
1. in prima instanta:
a) procesele si cererile in materie comerciala al caror obiect are o valoare de peste 1 miliard lei, precum si procesele si cererile in aceasta materie al caror obiect este neevaluabil in bani;
b) procesele si cererile in materie civila al caror obiect are o valoare de peste 5 miliarde lei, cu exceptia cererilor de imparteala judiciara, a cererilor in materia succesorala, a cererilor neevaluabile in bani si a cererilor privind materia fondului funciar, inclusiv cele de drept comun, petitorii sau, dupa caz, posesorii, formulate de tertii vatamati in drepturile lor prin aplicarea legilor in materia fondului funciar;
c) conflictele de munca, cu exceptia celor date prin lege in competenta altor instante;
d) procesele si cererile in materie de contencios administrativ, in afara de cele date in competenta curtilor de apel;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept procesual civil - competenta materiala si cale de atac dco dco actiune comerciala care are ca obiect plata unei sume de 90.000 . Ca si capat accesoriu s-a solicitat plata unor penalitati in cuantum de 1 % pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea? goldfish goldfish am de recuperat despagubiri pt. un imobil cumparat in baza legii 112/1995 de la stat. pe cine chem in judecata ca parati? numai pe min. de finante??? estimez ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre tribunal si judecatorie dpm73 dpm73 Buna ziua!As vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea generala ,care este diferenta dintre TRIBUNAL si JUDECATORIE (vezi toată discuția)