avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit restant contractat \"in numele\" fratelui. ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit restant contractat "in numele" fratelui. consecinte?

Buna ziua,
va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste opinii - doresc sa ajut si eu cu niste informatii o persoana in impas.
Doamna la care locuiesc in gazda a contractat pe numele ei un credit de nevoi pers. pentru fratelui dansei (adica el s-a folosit de bani) - care a si achitat 2 ani ratele. De cateva luni acesta nu mai are serviciu, e plecat din tara si nici nu a mai achitat vreo rata.
De luat legatura cu el nu reuseste, el se pare ca nu are proprietati, poprire pe pensia doamnei se pare ca nu ii pot pune pt ca dansa plateste deja niste rate deja pt diverse chestii luate in casa...intrebarea mea ar fi daca poate depune o plangere impotriva fratelui? ea a luat practic creditul in cunostinta de cauza ca sa-l ajute pe el cu bani, dar ar putea invoca inselaciune sau ceva de genul asta?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: maria.r , utilizator 15:46, 12 August 2010
Daca nu are o dovada prin care sa demonstreze ca el a beneficiat de bani, nu cred ca se poate face ceva.Dansa este titulara contractului de credit
Nu are ce sa faca.
E buna de plata.
multumesc mult pt promptitudine!
Singura "dovada" ar fi ordinele de plata cu care fratele a achitat ratele anterioare, numele dansului aparand ca persoana care a platit; credeti ca acestea au valoare de dovada?
Din contra, fratele ar putea intenta o actiune in instanta sa-si recupereze ratele:)
daca dansa are un act sub semnatura privata prin se poate proba ca a facut acel imprumut pt fratele dansei atunci ii poate face plangere penala.

Alte discuții în legătură

Imprumut luat cu un cnp furat IoanDC IoanDC Buna Mama mea se afla intr-o sitiatie dificila si incerc sa o ajut. Un frate de-al meu a luat un imprumut de la ceva firmă care ofera imprumuturi, iar ... (vezi toată discuția)
Executare silita / acte false dssoft dssoft Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: Sotia mea a binevoit sa ajute o prietena prin girarea unui imprumut la un C.A.R. A completa o adeverinta tip ... (vezi toată discuția)