avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ZILE CFP
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ZILE CFP

buna ziua,as dori sa stiu cum procedez daca am salariati care au lipsit toata luna si nu dorim sa le inchidem ctr. de munca.Cum as putea sa ii trec in revisal daca eu aflu acest lucru la inceputul lunii urmatoare.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 9 Octombrie 2017
Absenti nemotivati ii treceti in pontaj , iar in REVISAL numai daca exista decizie de suspendare a c.i.m. pentru absente nemotivate se opereaza.
Aveti 2 optiuni:
1.nu-i treceti in Revisal pentru ca sunt invoiti; ii pontati ca atare si sperati sa nu vina un control :D
2.ii declarati suspendati de la data de la care lipsesc pe motiv de absente nemotivate, dar la control ITM primiti masura sau amenda.
Obligatoriu:
Faceti notificare scrisa administratorului ca e pasibil de amenda ITM daca nu comunica in timp real absentele pentru a fi operate in Revisal. Cu aceasta hartie, procedati la punctul 2, care este singura posibilitate corecta si legala.
Nu are cum sa fie invoiti daca se sustine ca lipsesc nemotivat.

Pentru ce sa primeasca amenda de la ITM?
problema mea este ca aflu prea tarziu acest lucru,nu ii platim pentru perioada asta ,nu ii pot trece invoiti,doar cfp ,zic eu,dar nu pot opera REVISAL decat cu 20 zile in urma aceasta suspendare nu?si pe mine ma intereseaza sa pot face acest lucru de la inceputul lunii,pot oare opera revisal cu data corecta si sa revin cu corectie?
Mentionati data corecta.

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala/ concediu medical simona.elisa simona.elisa Am un salariat care a lipsit o saptamana, si a adus o adeverinta eliberata de medicul de familie, pe care este trecut viroza respiratorie - pe o ... (vezi toată discuția)
Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)