avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit telefonie fixa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit telefonie fixa


Situatie data: s-a incheiat un contract de servicii cu firma de telefonie fixa fara acordul scris al proprietarului apartamentului de catre un alt membru al familiei (care locuieste la o cu totul alta adresa) si fara a avea imputernicirea acestuia (proprietarului) probabil folosind o copie a CI a proprietarului. Chiriasul (a treia persoana) care a utilizat serviciul nu a platit facturile (destul de mari) si nu e de gasit.

Recent recuperatorii angajati de firma prestatoare de servicii (RCS) au trimis o somatie scrisa persoanei care a fost desemnata titular de contract (si nu proprietarului) pe adresa cu pricina (adresa care nu are nicio legatura cu acesta nefiind specificata in cartea de identitate si neavand viza de flotat pe adresa respectiva) in vederea platii restantelor.

Exista baza legala pentru contractul respectiv fara a avea acordul proprietarului? Daca se va ajunge la proces, ce riscuri pot sa apara pentru proprietar sau pentru titularul contractului?

Multumesc anticipat.

PS. Ma intreb cum ar putea sa dea ei de titularul contractului fara a avea adresa acestuia trimitand notificarile la alta adresa
Cel mai recent răspuns: apollo , utilizator 18:33, 13 August 2010
Titularul contractului este debitorul care este urmarit/raspunde pentru neplata.Modul in care a fost intocmit contractul, este in sarcina operatorului, care poate urmari pe rau-platnic numai dupa datele pe care le-a solicitat la incheiere: CNP,domiciliu.
Chiriasul nu poate fi obligat la plata daca nu exista un act semnat cu proprietarul.Inteleg faptul ca ruda a uzat de un fals, folosind documente "imprumutate" si a incheiat contractul in numele proprietarului.In acest caz, nu ramane decat ori sa suporte paguba si sa-si caute prietenul disparut, ori sa fie chemat in judecata de catre proprietar.
Cam incurcata putin situatia...acel membru al familiei care a uzat de falsa identitate, ar putea raspunde penal, daca proprietarul invoca faptul ca semnatura de pe contract este falsa...

Chiriasul raspunde fata de proprietar, conform obligatiilor contractuale.
Acel membru al familiei a fost indrumat de proprietar deci nu e de contestat acest lucru. Singura problema ar fi dpdv juridic atata timp cat prestatorul de servicii nu a cerut un acord scris al proprietarului.

Astfel oricine care care acces la niste date ale proprietarului poate face tot felul de contracte in numele lui fara ca acesta sa stie. Nu e/ar fi fost normal ca prestatorul de servicii sa ceara un astfel de acord sau o imputernicire a proprietarului pentru acel membru al familiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata wirtej wirtej chiriasul face un contract de furnizare cablu,internet si telefonie in numele proprietarului(fara stirea acestuia) si la beneficiar semneaza cu semnatura lui ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire persoana fara venituri coryzalia coryzalia Sunt o persoana singura, fara loc de munca si nici o sursa de venituri decat un imprumut banesc lunar de la parintii mei - pensionari care domiciliaza la ... (vezi toată discuția)
Datoriile chiriasului alexius alexius Am avut timp de cinci luni chiriasi in apartamentul meu. Am facut un contract de inchiriere pe durata de un an, inregistrat la fisc. In septembrie 2009 ... (vezi toată discuția)