avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli deductibile

Buna seara.DRecent am avut control fiscal general si am fost informati ca e ceva timp(2.ani)firma noastra cumpara ptr.salariati abonamente cfr ptr.a se deplasa la locul de munca (suportate din banii firmei).Recent am avut control fiscal general si am fost informata ca aceste cheltuieli nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.Eu le inregistram mereu in contul 624.Art.21 din codul fiscal specifica ca sunt deductibile chelt .cu transportul ptr.salariati si administratori,Mentionez ca firma a inregistrat mereu profit si a platit sume consistente la bugetul de stat,oare ce e rau in a asigura gratuitatea transportului pt.salariati?(ca doar statul nu face nimic ptr.noi)#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:47, 12 August 2010
Solicitati temeiul legal in baza caruia aceste cheltuieli sunt considerate a fi nedeductibile .

~~~
Este cheltuiala deductibila , asa cum spuneti si dvs .
norme :
23. În sensul art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile şi următoarele:
f) cheltuielile efectuate pentru transportul salariaţilor la şi de la locul de muncă;

Iar pentru salariati este venit neimpozabil :
art 55
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
f) contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii îşi au domiciliul şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situaţiile în care nu se asigură locuinţă sau nu se suportă contravaloarea chiriei, conform legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete de calatorie levantica levantica Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea intrebare : - pot deconta biletele de maxi taxi, de autobuz ale unui salariat al societatii, mentionez ca acesta vine din ... (vezi toată discuția)
Angajator - plata transport angajati ? oanaportar oanaportar - ART. 21 Cod fiscal. Cheltuieli – Cheltuieli deductibile limitat alin. 3 Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata: c) cheltuielile sociale, ... (vezi toată discuția)
Cat este de corect? iuli-ana iuli-ana firma deconteaza abonamentele pt. deplasarea angajatilor tesa de la serviciu acasa, la unii pe mijloacele de transport in comun, la alti le da bonuri de ... (vezi toată discuția)