avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator - plata transport angajati ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator - plata transport angajati ?

- ART. 21 Cod fiscal. Cheltuieli – Cheltuieli deductibile limitat
alin. 3 Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata:
c) cheltuielile sociale, in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. Intra sub incidenta acestei limite, cu prioritate, ajutoarele pentru nastere, ......, inclusiv transportul pentru salariatii proprii si pentru membrii de familie ai acestora, ...
- In conformitate cu prevederile punctului 77 din Normele metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul fiscalcontravaloarea abonamentelor pe mijloacele de transport in comun pentru angajatii a caror activitate presupune deplasarea frecventa in interiorul localitatii nu este considerata avantaj.
- Potrivit art. 55 alin. (4) lit. a) si f) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal , nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
- contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, astfel cum sunt prevazute in contractul de munca,
- contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul intre localitatea in care angajatii isi au domiciliul si localitatea unde se afla locul de munca al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situatiile in care nu se asigura locuinta sau nu se suporta contravaloarea chiriei, conform legii.
Asadar, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul intre localitatea in care angajatii isi au domiciliul si localitatea unde se afla locul de munca al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situatiile in care nu se asigura locuinta sau nu se suporta contravaloarea chiriei, conform legii.

- Pentru ca transportul organizat al personalului sa fie decontabil de catre angajator, trebuie sa existe aceasta facilitate
in CIM sau in CCM ?

Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 22:42, 23 Iulie 2014
Nu exista o asemenea prevedere in codul muncii. Este suficienta o Decizie a administratorului care sa dispuna posibilitatea decontarii transportului salariatilor in limita prevazuta de lege, impreuna cu, eventual, o procedura de decontare - data primirii, data analizei, termenul de decontare, nereguli, etc. Numai bine!
- aceste reguli se aplica si institutiilor publice ?
Despre ce institutie publica este vorba?
Deductibilitate la institutii publice?
- este vorba despre o institutie publica
subordonata Consiliului Judetean.

Alte discuții în legătură

Transport angajati boctavian boctavian in ce act trebuie specificat faptul ca o societate deconteaza transportul la si de la locul de munca? (vezi toată discuția)
Decontare abonament angelica36 angelica36 buna ziua se poate deconta pe firma un abonament mijloc de transport pt un angajat? valoarea abonamentului e de 96 lei (vezi toată discuția)
Veniturile salariale supuse impozitarii ContSters79066 ContSters79066 Cadrele militare mutate la ordin in alta localitate decat cea de domiciliu beneficiaza de decontarea cartilor VSD sau a unui numar limitat de calatorii pentru ... (vezi toată discuția)