avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilete de calatorie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilete de calatorie

Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea intrebare :
- pot deconta biletele de maxi taxi, de autobuz ale unui salariat al societatii, mentionez ca acesta vine din alta localitate si apeleaza la aceste mijloace de transport.
multumesc pentru orice raspuns

sanatate si spor in toate.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:53, 2 Iunie 2010
Impozit pe profit :
23. În sensul art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile şi următoarele:
f) cheltuielile efectuate pentru transportul salariaţilor la şi de la locul de muncă;

Impozit pe salariu :
4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
f) contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii îşi au domiciliul şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situaţiile în care nu se asigură locuinţă sau nu se suportă contravaloarea chiriei, conform legii;

Se pot deconta si sunt ch deductibile pentru societate si venit neimpozabil pentru salariat


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este de corect? iuli-ana iuli-ana firma deconteaza abonamentele pt. deplasarea angajatilor tesa de la serviciu acasa, la unii pe mijloacele de transport in comun, la alti le da bonuri de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pitirut pitirut Buna seara.DRecent am avut control fiscal general si am fost informati ca e ceva timp(2.ani)firma noastra cumpara ptr.salariati abonamente cfr ptr.a se deplasa ... (vezi toată discuția)
Decont cheltuieli salariat cu transportul adax adax Daca eu fac naveta cu masina mea personala la circa 100 Km cum imi poate deconta firma angajatoare bonurile de benzina conform ultimelor reglementari in ... (vezi toată discuția)