avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie camera apartament parter
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie camera apartament parter

Buna. As dori sa stiu daca se poate autoriza constructia unei camere cu destinatia locuinta pentru un apartament situat la parter.In spatele blocului in cauza sunt gradini, pe care fiecare le "munceste" individual, iar in prelungirea balconului, cam cat e lungimea apartamentului este o parte de gradina pe care o folosesc exclusiv proprietarii apartamentului respectiv. Exista posibilitatea obtinerii unei concesiuni pentru acea gradina si ulterior pt. constructia unei camere? Si daca da, ce pasi ar trebui urmati si ce costuri? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 12:11, 13 August 2010
1. Exista posibilitatea concesionarii acelei suprafete de teren cu conditia ca aceasta sa nu figureze in Registrul spatiilor verzi al localitatii respective.
2. Pasii aproximativi ar fi : cerere de concesionare urbanism - acord de intabulare si cadastru in numele localitatii - proiect de concesiune primar - consiliu local - autorizatie de construire - receptie finala.
Nu pot aproxima costurile dar va trebui sa platiti pentru proiect, pentru avize, pentru autorizatie, pentru constructia propriu -zisa, s.a.m.d.
Daca sunteti din Bucuresti, vizitati str. Democratiei sector 4.
Veti vedea un exemplu practic.
Iar daca apartamentul este ipotecat, trebuie si acordul bancii?
In principiu, daca este facuta legal, operatia "sporeste" valoarea imobilului, existand asfel un motiv de a nu fi nevoie de acordul bancii.
In principiu .....
Pentru emiterea Autorizatiei de Constructie este obligatoriu acordul bancii, chiar daca este in avantajul ei!

Alte discuții în legătură

Modificare in spatiul comun ivulpasin46 ivulpasin46 Am un apartament cu doua camere in Sinaia la et. 4(ultimul) intr-un bloc de locuinte, ce are un pod inalt si acoperisul de tigla. In anul 1992 s-a realizat un ... (vezi toată discuția)
Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)
Concesionare / cumparare teren primarie Cr!sS Cr!sS Din cate am citit eu pe net, pentru a concesona un teren de la primarie, se organizeaza o licitatie (se poate si fara ) si se stabileste o suma pentru teren ... (vezi toată discuția)