avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Ce inseamna aceeptare sau renuntare succesiune in termen de 6 luni?Ce se intampla daca nu fac acesta aceptare?Mai pot participa la succesiune?
Cel mai recent răspuns: m1ha1.blogs , utilizator 22:47, 14 August 2010
Termenul de optiune succesorala. adica termenul in care fie acceptati expres succesiunea, in fata notarului , fie renuntati.
In cazul in care nu faceti acceptarea expresa, puteti efectua anumite acte, demersuri, care pot fi considerate acte de acceptare tacita si in considerarea carora nu veti fi considerata straina de mostenire, putand participa, in calitate de successibil, la dezbaterea succesorala.
Optiunile pe care le aveti atunci cand se deschide o succesiune si cand aveti calitatea de mostenitor sunt:
- acceptarea mostenirii pur si simplu,
- acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar,
- renuntarea la mostenire.
In masura in care doriti sa deveniti mostenitor si acceptati succesiunea trebuie sa va manifestati acest interes intr-un termen de 6 luni. Acesta este un termen de decadere deoarece legea apreciaza ca daca nu ati acceptat succesiunea in acest termen pierdeti calitatea de mostenitor.
Ce trebuie sa fac pentru a accepta succesiunea?
sa mergeti la notariat impreuna cu ceilalti mostenitori si sa cereti deschiderea succesiunii.
bine, să zicem că bunicul a murit recent. soţia acestuia încă trăieşte.
aceştia au 2 fete. Una a decedat. Copii acesteia au şansa să câştige ceva ?

Alte discuții în legătură

Acceptarea tacita a succesiunii! andreescovic andreescovic Buna ziua! Am o speta si as dori sa va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, mentionez ca nu sunt jurist! Bunicii mei, sunt ambii decedati, cu doi fii ... (vezi toată discuția)
Succesiune andreeapa andreeapa Hristos a Inviat! In urma decesului tatalui meu am inteles ca in termen de 6 luni trebuie sa accept succesiunea. Acest lucru am inteles ca se face printr-o ... (vezi toată discuția)
Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)