avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... responsabilitati fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

responsabilitati fisa postului

buna ziua,
Am un salariat angajat muncitor necalificat care lucreaza la o ferma de vaci.
Va rog sa-mi spuneti daca poate conduce tractorul firmei in activitatile agricole doar cu permisul de conducere categoria B.
De asemenea va rog sa-mi precizati pentru a conduce un tractor ce acte sunt necesare la dosarul angajatului si daca pot sa-i trec aceasta activitate in fia postului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 17 August 2010
CATEGORIA B este valabila pentru:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;
c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie rutiera taga taga Posesor permis de conducere categoria B ,de ce categorie este nevoie pentru ca sa pot conduce auto+remorca? (vezi toată discuția)
Eu am cat b ContSters504976 ContSters504976 Daca pot sa tractez o semiremorca avand 1800 de kg cu cat b sau cu cat be (vezi toată discuția)