avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie rutiera

Posesor permis de conducere categoria B ,de ce categorie este nevoie pentru ca sa pot conduce auto+remorca?
Cel mai recent răspuns: Vasile Văcariu , Consilier juridic 22:55, 29 Iunie 2011
pentru categoria b, puteti conduce un autovehicul cu remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.
Pt camioane este nevoie de categoria C+E.
O.U.G 195/2002 art. 30 lit. b : "b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri
pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala
maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un
autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste
masa proprie a autovehiculului tragator;
c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei
masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului
ansamblu depaseste 3.500 kg"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitati fisa postului any2233 any2233 buna ziua, Am un salariat angajat muncitor necalificat care lucreaza la o ferma de vaci. Va rog sa-mi spuneti daca poate conduce tractorul firmei in ... (vezi toată discuția)
Ce am voie cu categoria b draganjvc draganjvc am un opel astra h de 1380kg greutatea proprie si 1920 kg maxim autorizat si o rulota de 970kg greutatea proprie si 1000kg maxim autorizat .cu disc de ... (vezi toată discuția)