avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pereti de rezistenta sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pereti de rezistenta sau nu?

Ce caracteristici poate avea un zid din incinta apartamentului de bloc, care separa bucataria de balcon, pentru a recunoaste daca este zid de rezistenta sau nu?

Am verificat un apartament in renovare si proprietarul mi- a spus ca nu este zid de rezistenta, acela pe care l- a daramat! A motivat si demonstrat ca zidul era din BCA, dar eu am vazut si armatura de fier - beton, in gramada de BCA!

Totul a pornit de la sesizarile unor vecini privind zgomotele puternice, deranjante, care provin din apartamentul respectiv!

Am facut o notificare proprietarului, insotita de o anexa din L 230/2007, art.11 alin 1 si i- am solicitat sa prezinte autorizatiile legale( bineinteles ca nu le are, a prezentat un bon de inregistrare la Primarie, privind cerere de aprobarea a renovarii...si atat!). Pe cale amiabila i- am sugerat sa discute cu vecinii deranjati de zgomote si sa foloseasca aparatura mai silentioasa decat barosulX-(

A fost sunat si 112 de catre vecini, dar, nu s- a intamplat nimic spectaculos.

Stim toti cei din bloc, ca, de- a lungul anilor, fiecare si- a renovat apartamentul cand si cum a dorit, mai mult sau mai putin legal.

Da, ar trebui facuta o sesizare la Inspectoratul de Constructii!...insa este unul ditre cei multi care fac renovari in apartament si totul a pornit de la doi vecini ranchiunosi de mai mult timp pe proprietarul respectiv!
Este starea creata intr- un bloc, la limita dintre legal si ilegal:(

Pe moment, am calmat starea, insa raman cu dilema: cum arata un perete de rezistenta?!:-/
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:07, 21 August 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la intrebarea dvs numai un specialist in constructii va poate raspunde.. sunt si experti tehnici judiciari pe acest forum, nu stiu daca la aceasta ora.. eventual reveniti in cursul zilei cu intrebarea, dar formulata mai explicit eventual la alta sectiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru sugestii, la ora tarzie a noptii:)
Am avut ezitari la incadrarea temei, insa am preferat sectiunea Asociatii de proprietari, pentru ca aceste situatii sunt frecvent intalnite in aceasta comunitate si sunt moderatori ori utilizatori pe aceasta sectiune, foarte bine informati:yes:
Un perete de bca nu va fi niciodata in viata lui perete de rezistenta! :) Gramada de fier pe care ati vazut-o iesind din placile de bca nu este fier beton, ci o plasa de simplu fier care intra in structura fabricarii placii pentru a nu se dezagrega in timp.

Un perete de rezistenta este un perete turnat sau montat alcatuit din beton, acel material prin care se patrunde cu mare greutate, chiar si cu bormasina si care are alte componente de fabricare decat placile de bca.
Zidurile de rezistența le puteți vedea in schița apartamentului.
Și zidurile din BCA au o armatura metalica chiar fier beton,dar nu este o
condiție pentru a fi zid de rezistență.Există niște criterii de rezistența a pereților( după cum au fost construite blocurile)inainte și după cutremurul din 77 .
In cartea tehnica a blocului gasiți detalii.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
elga50 a scris:

Gramada de fier pe care ati vazut-o iesind din placile de bca nu este fier beton, ci o plasa de simplu fier care intra in structura fabricarii placii pentru a nu se dezagrega in timp.


Multumesc pentru lamuriri:)

@Mariana Apostol

Nu m- am gandit :slap: la cartea tehnica a blocului!

Multumesc foarte mult!:love2:


Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
m.belu, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie Giorigiana Giorigiana Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi. Acum[b] 8 luni [/b]nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomot la bloc utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua! De cam o luna am niste vecini noi deasupra care s-au apucat sa renoveze. Renoveaza chiar si 10 ore pe zi... Nu incalca orele de liniste, dar in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. locuiesc intr un apartament la bloc. vecinul de deasupra ... Dana Deea Dana Deea Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra renovează și ne a anunțat ca renovează. Întrebarea mea este - exista o lege sau e ... (vezi toată discuția)