avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment sau insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment sau insolventa

buna ziua,
Sunt administrator al unei societati comerciale (actionar unic) infintata in 1991, care pana in 2009, avea peste 50 de angajati si daca nu avea un profit substantial isi mentinea activitatea si locurile de munca in conditii decente. De aproape doi ani functioneaza pe pierdere, mai precis subventionata din buzunarul meu. Cu toate eforturile facute , societatea are datorii la bugetul de stat cumulate la peste 100.000 de euro. Ca urmare unui viitor plin de incertitudini, dupa cum se prefigureaza, am hotarat sa ma opresc din aceasta lupta fara speranta si ca atare sa inchid societatea.
Cum pot actiona pentru acest demers ?, in conditiile date;
societatea (producator de bunuri de consum) are 24 de angajati pt care nu am mai putut plati contributii din 2009.
In prezent angajatii sunt in asa zisul somaj tehnic din lipsa de activitate a firmei si eu le-am oferit pe aceasta perioada o suma pentru existenta zilnica.
De la 1 sept nu pot sa le mai ofer nimic, ce fac cu ei ?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 18:17, 18 August 2010
buna ziua,
dumneavoastra trebuie sa puneti punctul pe "i", adica sa incetati continuarea unei activitati care lucreaza doare pe pierderi. aveti cumva un plan de reorganizare a activitatii? Daca nu, atunci puteti sa solicitati intrarea societatii in procedura insolventei. Contactati un avocat care sa va ajute la pregatirea procedurii si initiati-o. Orice amanare poate fi considerata ca si o culpa a administratorului care, fara sa vrea, poate sa fie tras la raspunderea pentru acest lucru..
Aveti doua posibilitati, ori cereti falimentul , si se desfiinteaza societatea, si gata scapati, ori cereti reorganizare, procedura ce se poate intinde pe 3 ani si in care puteti face o esalonare a datoriilor.
cel mai bine este sa cereti falimentul.dar trebuie sa va consultati cu un avocat pentru ca sunt diverse probleme, care nu pot fi mentionate aici.
Lucrurile nu sunt asa simple precum par la prima vedere. Procedura poate fi destul de lunga .. insa important pentru dvs. este sa iesiti din aceasta situatie fara sa poata fi atrasa raspunderea dvs. pentru faliment. Statul roman nu e foarte bucuros cand cineva ii propune sa piarda 100.000 de euro.
Falimentul este decis .. daca indepliniti anumite conditii prevazute de legea 85.
Sigur ca un avocat va poate ajuta pana la momentul declansarii procedurii insa v-as recomandea sa completati aceste informatii cu cele obtinute de la o societate sau un practician in insolventa -suntem cam 10 din Bucuresti numai pe acest site- care sa va explice ce se va intampla dupa momentul la care introduceti cererea.
Inutil sa va spun ca cei 100.000 de euro datorii nu se sterg asa simplu cum ar putea parea.
multumesc pt raspunsurile dvs, chiar daca m-au lasat putin in ceata....
sa inteleg ca "faliment" este sinonim cu "insolventa" ?

Alte discuții în legătură

Am o firma cu datorii la stat lumidih lumidih Am o firma cu datorii la stat și nu știu cum sa procedez. Datoria este mare datorită dobânzilor. Am mai făcut un împrumut la banca acum 3 ani ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii in mall eriklud eriklud Buna Ziua! Din pacate asta e situatia in care am ajuns: Magazinul nostru de imbracaminte nu aducea profit de circa un an, si totusi nu am renuntat la el... ... (vezi toată discuția)
Ref insolventa si raspundere ca fideiusor anton19 anton19 As vrea sa va intreb daca puteti sa ma ajutati intr o speta care eu consider ca mi a incalcat dreptul la proprietate,la o viata de familie,la viata , In ... (vezi toată discuția)