avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare conducta apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare conducta apa

Buna ziua,
In imobilul unde locuiesc si suntem 3 proprietari, teava de alimentare cu apa trece prin subsolul care prin hotarare judecatoreasca a fost dat in prorietatea celui de la parter. Eu ca sa pot sa intru sa schimb sau sa verific ceva la teava de apa ar trebui sa trec prin proprietatea lui cu acceptul lui. Ca sa evit asta, vreau sa ma separ cu teava de apa, tragand teava separata de la caminul din curte pana la etajul 2 unde locuiesc, astfel incat sa am acces la utilitate fara sa fiu ingradit de prorietarul de la parter. In plus la etaj nu ajunge apa cam de loc si sper ca tragand teava separata sa rezolv si acest neajuns.
M-am interesat la ApaNova si din partea lor nu am nevoie de nici o aprobare pentru ca nu intru pe domeniul public.
La primaria de sector insa, la serviciul Urbanism, am primit 2 directii diferite: odata, ca imi trebuie certificat de urbanism, schite cadastrale si alte autorizatii iar o alta persona la care am sunat pentru detalii tot de la Urbanism, mi-a spus ca nu am nevoie nici de la primarie de vreo aprobare, doar de acordul vecinilor. Daca nu primesc acest acord notarial, pot sa ii dau in judecata pentru rea vointa si imi va da instanta acest acord.
Acum, sunt putin dezorientata. De la acelasi serviciu de urbanism de la primarie, am primit 2 informatii total diferite. Eu nu vreau sa fac vreo ilegalitate, dar nici nu mai pot continua cu situatia actuala. Ma puteti indruma catre o a 3-a persoana sau institutie abilitata care sa ma lamureasca?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: roman111 , utilizator 08:17, 15 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
indicat ar fi sa actionati in judecata vecinii daca nu va dau acordul.
Ce anume trebuie sa contina documentatia proprie? Va referiti la acel acord notarial?
Nu puteti sa adresati o intrebare in scris la serv Urbanism?
Ca sa aveti ceva palpabil si apoi sa porniti mai departe.

Iar cei de la Apa nova ce acte spun ca sint necesare?
Ca practic doar pe alea tb sa le duceti. Iar daca ei spun ca nu aveti nevoie de certif de urbanism, asta e.

[ link extern ] /
Pai nu prea mai imi vine sa ma adresez si in scris la Urbanism. Deja am 2 pareri diferite de la ei... nu stiu daca sa ma complic mai mult.
Cat de spre ApaNova, ei au fost foarte transanti: atata timp cat nu am treaba cu lucrarea lor pana la camin, nu am nevoie de nimic de la ei.
Oricum, am fost aseara si am discutat cu ambii vecini si au spus ca sunt de acord sa trag conducta de apa. Oricum, in intelegerea notariala ma voi obliga sa aduc terasamentul la forma initiala (adica sa nu la grpoi in curte sau chestii de genul asta...) Asta nu e o problema, pentru ca nici mie nu imi convine sa las dezastru in urma lucrarii. Imi era doar teama sa nu aiba obiectii. Pana acum a mers bine, sa vedem mai departe.
Acum ma gandesc la altceva, dar sper sa rezolv cu notarul in vreun fel... Cel de la parter, nu e proprietarul apartamentului. Proprietarul e tatal lui care nu mai locuieste in Bucuresti. Nu prea stiu cum sa fac. Ca oricum, act de la tatal lui nu o sa primesc, ca nu prea se vad nici ei iar de la baiatul lui care efectiv locuieste in casa, nu stiu daca e valabil acordul. Dar, in fine. Ma descurs eu cumva.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)
Vecinul meu nu își achită facturile restante la apanova și se pare că vom ajunge la debranșare deși eu sunt cu plata la zi. ce este de făcut în acest caz? speed_1978 speed_1978 buna ziua.ce este de facut in cazul in care vecinul meu(curte comuna,eu parter el etaj) nu isi achita facturile restante la apanova si se va ajunge conform ... (vezi toată discuția)