avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare titlu de proprietate

Buna ziua! Mama in varsta de 83 de ani,in imposibilitate de a se deplasa,doreste sa treaca apartamentul proprietate personala,pe numele meu (fiu unic)! Intrebarea este cum trebuie procedat si ce acte trebuiesc? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dobrescumarian , utilizator 22:15, 18 August 2010
Trebuie sa mergeti la un notar public care sa aiba competenta teritoriala in zona in care se afla imobilul, dar in prealabil trebuie sa obtineti de la medicul de familie o adeverinta care sa atesta cu mama are discernamant, pentru a dovedi notarului ca aceasta are cunostinta despre transmiterea titlului de proprietate.

Ulterior se va intocmi de catre notar actul de vanzare-cumparare.
Multumesc!
solicitati unui notar sa vina acasa pt semnarea contractului de vanzare-cumparare. in rest, procedura e obisnuita.
Pentru ce e necesar acest act ? Daca tatal d-vs e decedat, sunteti unic mostenitor.
Tatal nu e decedat...sunt divortati! Actul este necesar deoarece neputandu-se deplasa (mama) iar eu locuind la aceeasi adresa am probleme cu actul de spatiu... la schimbarea buletinului,respectiv oriunde i-mi trebuie actul de proprietate...abonament mobil...etc!

Alte discuții în legătură

Actul de mostenire, Clara iordache Clara iordache Buna ziua,am o intrebare legata de actul de mostenire,eu am 1 frate dar are alt tata,tatal actual nu ma are decat pe mine,unicul copil,insa tata a decedat,mama ... (vezi toată discuția)
Donatie, act de vanzare cumparare sau contract de intretinere? alexandrapopescu1989 alexandrapopescu1989 Bunica doreste sa treaca apartamentul proprietate personala pe numele meu, insa ar dori o clauza contractuala prin care sa ma oblig sa am grija de dumneaei. ... (vezi toată discuția)
Succesiune lml lml Buna ziua, Tatal meu a decedat , mama este in viata si vroiam sa stiu daca trebuie sa mai fac succesiunea daca sunt singura mostenitoare? (vezi toată discuția)