avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua, as avea nevoie de ajutor in calculul stagiului de cotizare pt somaj.Cum se calculeaza acesta?am fost la somaj si doamna de acolo nu a binevoit in a si-mi explica ceva mi-a dat pur si simplu un desfasurator al stagiului de cotizare.Intrebarea mea este daca se poate fiind angajata din data de 15 a unei luni pe luna respectiva sa am cotizatie intreaga?(baza de calcul 257 in loc de 650 pt luna intreaga, contrib datorata 1 ,TC1,NOL168 NOEL168/0 se poate asa ceva?) si inca o intrebare o data ce imi face lichidarea cu art 65 alin 1 trebuie neaparat sa inchida postul( in contractul de munca imi apare functia vanzatoare iar acum la lichidare imi scrie agent comercial 342101 in revisal exista coduri diferite pt vanzator si agent comercial?)va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:46, 18 August 2010
Intr-adevar exista un coduri diferite pentru vanzator 522004 si agent comercial 342101. Exista mai multe criterii care se iau in considerare privind calcul somajului: venitul anterior, vechimea in munca, vechimea la ultimul loc de munca.
vechimea se calculeaza :inainte de 01.03.2002 -perioadele din carnetul de munca
iar dupa 01.03.2002, se verifica stagiul de cotizare conform perioadelor in care angajatorul a platit la fondul de soam contributia.acestea se aduna,iar in functie de vechimea rezultata, vei primi 75% din minim pe economie (adica 450 lei)plus o bonificatie care merge pana la 10% calculata la media ultimelor 12 luni lucrate.la suma rezultata, te penalizeaza pana la 31 decembrie cu 15% cum doreste BOC.
1. Cam neclara intrebarea dvs.
2. Vreti sa stiti cum se calculeaza stagiul de cotizare? Acesta este format din 12 luni inainte de concediere, luni in care si dvs. si angajatorulati platit contributia la somaj. Daca cele 12 luni incep cu o jumatate de luna si ultima luna va fi tot o jumatate (de exemplu, 15 mai 2009 - 15 mai 2010).
3. Daca pe decizia de concediere apare un alt post decat cel din contractul individual de munca inseamna ca s-a facut o modificare de care nu ati stiut. In acest caz trebuia sa refuzati primirea deciziei de concediere. Intrebati-l pe angajator si apoi puteti merge la ITM sa vedeti despre ce este vorba.
Vanzator si agent comercial sunt ocupatii distincte in COR.
4. Poate reveniti si explicati mai clar ce anume doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza somajul? ginutz_a ginutz_a stie cineva cum se calculeaza somajul? ma refer la persoana care intra in somaj. aceasta indemnizatie se calculeaza in functie de salariul pe care l-a avut ... (vezi toată discuția)
As dori câteva raspunsuri: 1.ajutorul de șomaj este considerat ... lauriancului lauriancului As dori câteva raspunsuri: 1.ajutorul de șomaj este considerat vechime? 2.cum se calculeaza vechimea dacă se începe la mijloc de luna...se rotunjește ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj pentru mai multe cim ionii ionii Am 2 contracte de munca, full time incheiate pe o perioada determinata de 1 an.Ambele inceteaza de drept in aceeasi zi .Intrebarea mea este daca se iau in ... (vezi toată discuția)