avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de somaj pentru mai multe CIM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de somaj pentru mai multe CIM

Am 2 contracte de munca, full time incheiate pe o perioada determinata de 1 an.Ambele inceteaza de drept in aceeasi zi .Intrebarea mea este daca se iau in calcul ambele contracte pentru indemnizatia de somaj(ma refer la veniturile pt care s-a datorat contributia pt somaj)?Cum s-ar calcula indemnizatia ......
Cf. art 39 din legea 76/2002 " Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. (1) este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) suma prevazuta la lit. a) la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani

dar aplicat pt fiecare CIM in parte ????????????

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 21 Martie 2012
1. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 19.1
(1) Prin salariu de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, prevazut la art. 39 alin. (2) lit. b) din lege, se intelege baza lunara de calcul al contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj prevazuta la titlul IX 2 «Contributii sociale obligatorii» din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, pe ultimele 12 luni in care s-a realizat stagiul de cotizare.
...
(4) Incepand cu declararea contributiilor sociale datorate conform legii, potrivit titlului IX 2 «Contributii sociale obligatorii» din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, numarul de zile cu norma intreaga lucrate in luna, folosite la stabilirea stagiului de cotizare, pe baza informatiilor cuprinse in declaratiile lunare privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, depuse de angajator, potrivit prevederilor legale, si puse la dispozitia agentiilor pentru ocuparea fortei de munca, pe cale electronica, din sistemul informatic al Ministerului Finantelor Publice, se calculeaza prin impartirea numarului de ore efectiv lucrate in luna, in care se includ si orele suspendate in luna pentru incapacitate temporara de munca suportata de angajator, conform legii, la numarul de ore reprezentand timpul normal de lucru, conform tipului de contract (8, 7 sau 6 ore). Rezultatul obtinut se coreleaza cu numarul de zile lucratoare in luna. In situatia in care rezultatul obtinut este egal cu numarul de zile lucratoare in luna, stagiul de cotizare este egal cu o luna. In situatia in care rezultatul obtinut este mai mic decat numarul de zile lucratoare in luna, la stabilirea stagiului de cotizare se iau in considerare numai zilele cu norma intreaga lucrate in luna, calculate potrivit modalitatii de calcul. In situatia in care rezultatul obtinut ca urmare a aplicarii formulei este exprimat in fractiuni de zile cu norma intreaga lucrata in luna, orele care corespund unei fractiuni de zile cu norma intreaga lucrata in luna vor fi considerate ca o zi cu norma intreaga lucrata in luna.

(5) Pentru asiguratii cu mai multe contracte individuale de munca, numarul de zile cu norma intreaga lucrate in luna, folosite la stabilirea stagiului de cotizare, se obtine prin insumarea numarului de zile cu norma intreaga lucrate in luna, folosite la stabilirea stagiului de cotizare, calculate conform alin. (4), pentru fiecare contract individual de munca.
...

2. - Amanunte cereti la Agentia de Somaj.
- Dvs. duceti adeverinta tip (Anexa 26) de la fiecare angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul stagiu cotizare somaj cim-uri partiale multiple luminita_mardar luminita_mardar Buna ziua. Vin cu o intrebare la care inca nu am gasit un raspuns concret pe forum. Ma aflu in urmatoarea situatie: 03.11.2014-27.04.2015 cim cu 4 ore ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei de somaj mihailcostache mihailcostache Buna ziua Am mare nevoie de ajutor din partea d-voastra. Sunt pe cale sa-mi depun dosarul pentru somaj si nu stiu cum mi se va calcula indemnizatia. Pe ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj florian_florina_anca florian_florina_anca Buna ziua!Am lucrat pana in septembrie 2010 avand o vechime de aproape 9 ani, iar apoi am ramas pe somaj timp de 9 luni.Am reinceput munca in aprilie 2012 pe o ... (vezi toată discuția)