avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilier juridic numit in functie publica - concurs
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilier juridic numit in functie publica - concurs

sunt angajata la o primarie ca si consilier juridic si acum trebuie sa ma pregatesc sa dau exam de trecere in treapta superioara de salarizare, ca functionar public. va rog sa ma indrumati in legatura cu legislatia ce trebuie aprofundata. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:00, 26 August 2010
Daca aceste examene se organizeaza in mod corect, serios, bibliografia ar trebui sa fie pusa la dispozitie de angajator. Regula este ca examenul nu vizeaza toate domeniile de drept, toata legislatia, nici nu s-ar putea. Legislatia ar trebui sa fie cea incidenta domeniului de activitate completata cu legislatia specifica organizarii profesiei de jurist si cea care vizeaza functionarii publici. Oricum intreaba la primarie.
Succes.
Melu
in mod obligatoriu, veti avea in bibliografie legea nr. 188/1999, legea nr. 7/2004, si legea nr. 215/2001. restul...depinde de specificul activitatii.:)
VA MULTUMESC
Sa fim seriosi, pentru avansarea in treapta de salarizare nu se organizeaza nici examen, nici concurs (la fp). Doar referatul sefului ierarhic si aprobarea conducatorului unitatii. Examen/concurs se organizeaza doar la promovarea in clasa/grad profesional.
In cazul in care incadrarea s-a facut pe o fp de debutant, dupa 1 an se organizeaza examenul de definitivare pe post.
mey... n-am inteles nici io daca se doreste trasformare de post , promovare in grad, sau avansare in treapta. dar, in orice concurs, la primarii/cj, sunt acele acte normative.daca e la alt fel de autoritate publica, dispare legea 215. legea 118 si legea 7 sunt obligatorii. :)

Alte discuții în legătură

Transform. post funct. public ghenciu ghenciu Am trimis la ANFP, pt. aviz transformare post Inspector III, in consilier, clasa I,grad asistent, treapta III. Vreau sa stiu care este procedura de urmat dupa ... (vezi toată discuția)
Reincadrare functionar public gogu12002 gogu12002 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: -am fost functionar public 3 ani si 9 luni dupa care contractul de munca a incetat cu acordul partilor. -la ... (vezi toată discuția)
Am terminat la universitatea hyperion profilul facultatea de drept sectia drept konkistadorul konkistadorul De ce? nu poti profesa din prima ca jurist si-am fost nevoit sa sustin examen pentru ocuparea postului,fiind licentiat cu o medie destul de bunicica 9 si ... (vezi toată discuția)