avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit

Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am construit o casa noua de 112m2, cum era prevazuta in proiect. Adica eu aveam autorizatie pt extensie dar eu am demolat si reonstruit. Acum, vecinii mei au facut sesizare la primarie ca eu nu sunt in regula si primaria urmeaza sa verifice autorizatiile. Mentionez ca pe toata durata lucrarilor nu a venit nimeni sa verifice nimic, lucrarile fiind finalizate in 12 luni, dupa care am primit procesul de receptie finala unde zice ca sunt in regula. Intrebarea mea este daca legea 50/1991 art 31 se poate aplica si la mine? si cum pot inta in legalitate cu casa, inscriere in cartea funciara etc..? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina cristiana , utilizator 17:45, 22 August 2010
Paraciosii au dreptate si s-ar putea sa mai scoateti si ceva bani din buzunar (minim 1000 lei). Repede autorizatie de construire!
Ba nu, mai intai de... demolare si apoi de construire.
te poate scapa art. 7 alin. 16 din lege. Ia-ti avocat
@legalis
Corect spus: il poate, dar nu il scapa.

Art. 7 alin. 16 din lege l-ar scapa daca nu ar fi, cum am spus "paraciosii".
Daca s-a depus reclamatie, inspectorul imputernicit cu solutionarea reclamatiei, este obligat sa o finalize in termen de 30 de zile.
Are nevoie de un avocat care are relatii la primarie sa il scape de PV de contraventie pentru ca sactionarea faptei este amenda contraventionala de la 1.000 lei la 100.000 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Darie Tudor, utilizator
multumesc pentru raspuns...dar legea asta 50/1991 art 31 nu spune ca" 'Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii fapei", oricat la mine au trecut 2 ani si jumatate.:(
irina cristiana a scris:

multumesc pentru raspuns...dar legea asta 50/1991 art 31 nu spune ca" 'Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii fapei", oricat la mine au trecut 2 ani si jumatate.:(


Oare chiar sa fi trecut 2 ani si 6 luni din februarie 2009?

Mentionez ca pe toata durata lucrarilor nu a venit nimeni sa verifice nimic, lucrarile fiind finalizate in 12 luni
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
Darie Tudor, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire nicu.b nicu.b buna ziua.tatal meu a cumparat o casa la tara in 1972 casa in care a locuit pana in 2007 cand a demolato pentru a construi o casa noua.in 2007 a mers la ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie lspc lspc Buna ziua!Am construit o casa p+1 pe terenul meu(proprietate),dar nu am finalizat actele pt autorizatie!Mai exact,am scos absolut toate actele necesare ... (vezi toată discuția)
Modificari si constructii fara autorizatii bucurescu bucurescu Am dat spre inchiriere un apartament la parterul unui bloc. Chiriasii din apartament au construit balcon in dreprul bucatariei, au desfiintat peretele si au ... (vezi toată discuția)