avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit

Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am construit o casa noua de 112m2, cum era prevazuta in proiect. Adica eu aveam autorizatie pt extensie dar eu am demolat si reonstruit. Acum, vecinii mei au facut sesizare la primarie ca eu nu sunt in regula si primaria urmeaza sa verifice autorizatiile. Mentionez ca pe toata durata lucrarilor nu a venit nimeni sa verifice nimic, lucrarile fiind finalizate in 12 luni, dupa care am primit procesul de receptie finala unde zice ca sunt in regula. Intrebarea mea este daca legea 50/1991 art 31 se poate aplica si la mine? si cum pot inta in legalitate cu casa, inscriere in cartea funciara etc..? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina cristiana , utilizator 17:45, 22 August 2010
Oare chiar sa fi trecut 2 ani si 6 luni din februarie 2009?

Data "savarsirii faptei" este data inceperii lucrarilor, respectiv 25.02.2008.Pentru ca eu atunci am demolat casa veche si nu dupa 12 luni cand am terminato pe cea noua.=D>.
multumesc oricum ! Am citit deja toata legea50/1991 si codul civil, ma pot ajuta singura. :D
pentru cei interesati
legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii
ART. 31 Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.

ARTICOLUL 56 din ordinul 1430/2005
Intrarea in legalitate
(1) Organul de control care a sanctionat contraventional pentru fapta de a se executa lucrari de constructii fara autorizatie sau cu incalcarea dispozitiilor acesteia, potrivit prevederilor art.28 alin. (1) din Lege, pe langa oprirea executarii lucrarilor, are obligatia de a dispune luareamasurilor necesare pentru incadrarea lucrarilor in prevederile autorizatiei, sau de desfiintare a lucrarilor executate fara autorizatie, intr-un termen pe care il va stabili prin procesul verbal.
(2) In vederea realizarii prevederilor alin. (1), potrivit Legii, autoritatea administratiei publice competenta sa emita autorizatia de construire/desfiintare are obligatia de a analiza modul in care constructia corespunde reglementarilor din documentatiile de urbanism aprobate pentru zona de amplasament, urmand sa dispuna, dupa caz, mentinerea, respectiv desfiintarea constructiilor realizate fara autorizatie sau cu incalcarea prevederilor acesteia.

(3) In situatia in care constructia realizata fara autorizatie de construire intruneste conditiile
urbanistice de integrare in cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice
locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire in vederea intrarii
in legalitate, in coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai in baza
concluziilor unui referat de expertiza tehnica pentru cerinta esentiala de calitate "rezistenta
mecanica si stabilitate" privind starea structurii de rezistenta in stadiul fizic in care se afla
constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu".

mentiune: pentru aliniatul(1) se aplica legea 50/1991 art.31

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire nicu.b nicu.b buna ziua.tatal meu a cumparat o casa la tara in 1972 casa in care a locuit pana in 2007 cand a demolato pentru a construi o casa noua.in 2007 a mers la ... (vezi toată discuția)
Prescriere contraventii in constructii si taxe datorate capella capella Buna, Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Pe 22 noiembrie 2002 mi s-a eliberat autorizatie de contructie pentru executarea unui imobil P+1E.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata rechi1958 rechi1958 Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o ... (vezi toată discuția)