avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme uzul fruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme uzul fruct

Bunicii sotului ne-au facut act de vanzare cumparare pentru o suprafata de 200 mp,cu clauza de intretinere ajutor in gospodarie, etc.
Bunica a murit acum 2 ani (de inmormantare ocupandu-ne noi), de atunci ne ingrijim de bunicul asa cum putem: ii fac mancare, ii spal, verificam daca el este bine, orice ajutor ne cere, etc. fac recizarea ca pe acest teren am ridicat o casuta, 2 camere, baie, bucatarie, etc, casa care este lipita de a bunicului (locuim in aceeasi curte, fiecare platindu-si separat darile la stat)
De 2 luni bunicul a inceput sa refuze sa mai ia mancare de la mine, sa ii mai spal, etc,
Ne ingrijoreaza aceasta situatie, poate sa strice aceste acte, pe ce motiv? Fac precizarea ca bunicul are o pensie mare. Sunt obligata sa il "intretin" si sa am eu grija de toata gospodaria si el sa faca cu pensia lui ce vrea?
Cel mai recent răspuns: laura_lupu2002 , utilizator 02:19, 14 Octombrie 2007
Ok, s-a platit ceva -ca pret- in momentul incheierii contractului...
in acte este precizat o suma, cat se platea atunci, bani in mana nu le-am dat, sunt bunici, nu au cerut bani...
problema e ca el refuza "sa il mai ingrijesc" normal ca ma gandesc la ce e mai rau, am investit ani de munca si bani in casa pe care am facut-o, poate sa strice actele?
ma pot trezi in strada dupa 10 ani?
Concret, sunt doua contracte, unul de vanzare-cumparare pentru suma stabilita in contract si unul de intretinere pentru diferenta pana la valoarea terenului vandut. Primul contract nu-l poate "strica", iar in cel de-al doilea atata timp cat nu este in nevoie si nici nu solicita intretinerea de la voi nu sunt probleme. Nu te gandi ca "strica" contractul, ar fi foarte dificil! Daca pentru restul proprietatii lui aveti de gand sa faceti ceva cel mai indicat ar fi un contract de renta viagera; pe viitor va descurcati... Bafta!
multumim,
nu sunt doua contracte, ne-au dat o bucata de pamant la ei in curte, ne-am facut si noi o casa, este un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
ce inseamna "devii stapan in drept de la data incheierii contr de vc si in fapt dupa moartea vanzatorilor"?
contractul e facut acum 10 ani, pe jumatate din el avem casa noastra, pe cealalta jumatate sunt acareturile bunicului (cotete de gaini), pot sa i cer sa si le mute sa imi continui constructia casei? "ne scoate ochii" cu eu sunt stapan pe teren, fac ce vreau... e greu sa traiesti cu stresul zilnic: "eu sunt stapan", etc. nu stiu ce au batranii in general (de ce le este frica?), noi tinerii nu vrem avere, vrem viata noastra linistita, avem servicii, trebuie sa ne vedem si noi de ale noastre sa ajungem si noi ca ei la pensie...of of of

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu clauza de intretinere laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna ziua In anul 1995, bunicul, bunica si strabunica ne-au vandut un imobil (casa 2 camere + teren) prin contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)