avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... DIRECTIVA 2005/36/CE-aplicabila si in Canada?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

DIRECTIVA 2005/36/CE-aplicabila si in Canada?

Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de echivalarea anumitor profesii in UE si in Canada. As dori sa stiu daca prin cu aceasta directiva europeana, CERTIFICATUL DE CONFORMITATE eliberat de catre Min Sanatatii din Romania este valabil si in Canada.Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 21:28, 22 August 2010
Da se aplica si resortisanților din tari terte, dar mai limitat decat cele ale membrilor familiei unui cetatean al UE. Astfel, directiva nu se aplica in Regatul Unit, Irlanda si Danemarca, iar in rest aplica doar în caz de stabilire permanenta.

Revin:
V-am trimis un mesaj privat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Darie Tudor, utilizator
Darie Tudor a scris:

Da se aplica si resortisanților din tari terte,...


E posibil ca legislatia UE sa se aplice in Canada? Exista vreun acord UE - Canada in acest sens?
Asa cum directiva nu se aplica uniform in UE (cum spuneti, in UK, Irlanda si Danemarca nu se aplica), e posibil ca nici in Canada sa nu existe o lege federala uniforma in acest domeniu, iar normele in materie sa fie reglementate la nivel provincial.
@yuk
Utilizatorului i-am raspuns din memorie. Ulterior i-am trimis un link in privat, fapt pentru care mi-a si multumit.
Recunosc ca am fost putin rautacios.Nu stiam ca subiectul va intereseaza sau pate sa intereseze si pe altcineva. Sa mi se "spele"... pacatul, va trimit mai jos link-ul:

[ link extern ]
@ Darie Tudor
Multumesc! Documentul este intr-adevar util celor care vor sa se stabileasca intr-un alt stat membru UE. Dar intrebarea de fata, daca am inteles bine, era daca divrectiva respectiva se aplica in Canada. Si raspunsul este: NU. O directiva emisa de UE nu poate produce efecte juridice in Canada.

@ema.1
Daca sunteti interesata sa emigrati in Canada, va trimit cateva link-uri utile:
Programul federal: [ link extern ]
Programele provinciale de nominare: [ link extern ]
Recunoastere diplome si calificari profesionale: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
yvk, utilizator
Oricum, CERTIFICATUL DE CONFORMITATE emis de MS nu este OK.
Exista Legea nr. 200 / 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania (transpunerea directivelor privind sistemul european general de recunoaştere)
Detalii gasiti la Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Studii AlinaArvinte AlinaArvinte Bună ziua! Eu doresc să studiez dreptul în Danemarca, dar nu doresc să mă stabilesc acolo. Pot profesa în România cu licența obținută în ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea profesiei in germania marsavelafloarea marsavelafloarea ce trebuie sa fac ca sa-mi fie recunoscuta diploma de asistenta medicala in germania? (vezi toată discuția)
Recunoasterea experientei medicale din strainatate la intoarcerea in romania LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Un student la Medicina cu facultatea terminata in tara (fara rezidentiat) ce pleaca in strainatate (Danemarca) pentru a face rezidentiatul acolo ... (vezi toată discuția)