avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polite de asigurare incomplete
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polite de asigurare incomplete

Buna,
am facut asigurare pe locuinta si bunuri, dar cel care mi-a facut acesta asigurare a profitat de nestiinta si nepriceperea mea si a facut acesta asigurare incompleta(a asigurat casa fara curte,doar nu e suspendata) si mai mult decat atat dupa ce s-a vazut cu banutii luati m-am rugat de el 3 luni sa-mi completeze dosarul cu inspectia de risc (cred ca nu gresc in exprimare) si taman a avut loc si evenimentul fiind inundata acum de apele Siretului si uite asa am perdut o suma destul de frumusica (3000ron)-intentionez sa-l dau la parchet pt inselaciune)--fac bine sau rau sau am vreo sansa?
Va rog ajutatima cu un sfat-e a doua inundatie in doi ani si casa mea e de jale si ei traesc de numai numai pe spinarea noastra.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:42, 5 Septembrie 2010
adresativa si Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor - CSA Bucuresti..
mii de multumiri..va doresc numai bine
Faptul ca polita este incompleta trebuia sa va faca sa sesizati inca de la incheierea ei. Acum va fi foarte greu sa convingeti pe cineva de acest lucru ,atata timp cat ati semnat polita si inca la o suma mult mai mica din moment ce nu era cuprinsa si gradina.Atentie ca nu toate firmele de asigurare asigura si gradina si de aceea este bine sa mai cititi inca odata cu atentie conditiile de asigurare.
Am si eu asigurare pentru locuinta si la mine este tot asa, adica este asigurata doar constructia. Imi amintesc ca atunci cand am incheiat asigurarea agentul respectiv mi-a spus ca se asigura doar constructia nu si terenul fiindca in caz de vreun eveniment terenul ramane nu se poate distruge. Acuma nu stiu daca are dreptate, m-ar interesa si pe mine parerea unui specialist. E important sa se asigure si terenul, adica curtea si nu cultura/recolta agricola de pe vreun teren? Din ce stiu pentru recolta agricola este un alt tip de asigurare dar poate gresesc.

Si trebuie completat vreun formular/dosar cu inspectia de risc atunci cand se incheie asigurarea? Eu nu am asa ceva si nici nu mi s-a spus ca ar trebui. In caz ca este obligatoriu, cine si cand il completeaza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
alina240, utilizator
Asa cum am scris mai sus nu toate firmele asigura gradina. Prin asigurarea gradinii a nu se intelege terenul ci doar plantele ornamentale din perimetrul respectiv, constructii ornamentale mobilier de gradina etc. Inspectia de risc nu este obligatorie ci doar cererea de asigurare pe caretrebui sa o completati cu toate datele cerute. Faptul ca nu a venit sa va fdaca inspectia de risc este in avantajul dv. in caz de eveniment.

Alte discuții în legătură

Refuz plata casco AlexModrogan AlexModrogan Buna ziua.Am un automobil in leasing de la firma Porsche Leasing.In urma cu aproximativ 2 luni mi-am gasit masina lovita in parcare si m-am dus la constatare ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Fransiza asigurare casco in lipsa inspectiei de risc verdi verdi Buna ziua, problema mea este legata de fransiza ptr dauna totala, in lipsa inspectiei de risc In octombrie 2008 am cumparat prin leasing financiar de ... (vezi toată discuția)