Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

fond garantare creante salariale

Daca debitorul este in reorganiz judiciara si nu s-a ridicat dreptul de administrare, mai pot face, ca salariat-creditor, cerere la Fondul de garantare a creantelor salariale, pt a-mi putea la banii (salarii restante neplatite) inainte de finalizarea reorganiz sau inchiderea dosarului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:09, 11 Septembrie 2010
chiar nu stie nimeni??? va rog, un raspuns!
deci nu pot sa cred ca nu e nimeni pe acest forum care m-ar putea ajuta......
brendissima a scris:

deci nu pot sa cred ca nu e nimeni pe acest forum care m-ar putea ajuta......

anybody????????????????????????????????
Din cate stiu lichidatorul sau administratorul judiciar poate accesa Fondul de garantare pentru plata salariilor restante, in conditiile prevazute de lege. Conform Legii 200/2006, din Fondul de garantare se pot plati: salariile restante;
compensatiile banesti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihna neefectuat de salariati, dar numai pentru maximum un an de munca;platile compensatorii restante, in cuantumul stabilit in contractul colectiv de munca si/sau in contractul individual de munca, in cazul incetarii raporturilor de munca; compensatiile restante pe care angajatorii au obligatia de a le plati, potrivit contractului colectiv de munca si/sau contractului individual de munca, in cazul accidentelor de munca sau al bolilor profesionale;
indemnizatiile restante, pe care angajatorii au obligatia, potrivit legii, de a le plati pe durata intreruperii temporare a activitatii.
Exista doua conditii preliminare pentru accesarea Fondului de garantare a creditelor salariale:
1.Angajatorul sa fi intrat in procedura de insolventa in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive;
2.Sa fi fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

Asadar luati legatura cu lichidatorul/administratorul judiciar pentru a formula aceasta cerere. Multa bafta!
Multumesc, asta stiam si eu.....Intrebarea era daca s-a confruntat totusi cineva cu situatii similare, in care nu s-a ridicat dreptul de administrare, nici macar partial?

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie si salariu restant - societate in insolventa maria-manuela maria-manuela Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial. In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii firma faliment kinder_doina kinder_doina Daca dupa ridicarea dreptului de administrare lichidatorul judiciar propune intrarea firmei in faliment,se mai poate accesa fondul de recuperare a creantelor ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii din fondul de garantare mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua, am citit recent un articol in care se vorbea despre recuperarea salariilor din Fondul de garantare a salariilor. Ma intereseaza ,va rog daca ... (vezi toată discuția)