avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salarii firma faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salarii firma faliment

Daca dupa ridicarea dreptului de administrare lichidatorul judiciar propune intrarea firmei in faliment,se mai poate accesa fondul de recuperare a creantelor salariale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 10 Aprilie 2012
Conform art. 15 alin. (1) din Legea 200/2006, din Fondul de garantare salariala vi se vor plati salariile pe maxim 3 luni.
Stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi efectuarea plăţii acestora se realizează de agenţiile teritoriale, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în stare de insolvenţă sau în baza cererii formulate de către salariaţii. (art. 19 Legea 200/2006).
De retinut ca aceste salarii se platesc exclusiv salariatilor ale caror firme au intrat in insolventa.
Beneficiază de prevederile Legii nr.200/2006 salariaţii angajatorilor pentru care starea de insolvenţă a intervenit după data de 1 ianuarie 2007.

Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale asigura plata creanţelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi fata de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.

Fondul de garantare se poate accesa pana la monentul in care se pronunţă închiderea procedurii de insolvenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante salariale suportate din fondul de garantare potrivit legii nr. 200/2006 andrerieu56 andrerieu56 - Impotriva angajatorului a fost pronuntată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolventei fara a fi dispusă măsura ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez salariul de la o firma in insolventa mihaimustata mihaimustata Buna seara, Desi s-a mai discutat, neavand cunostinte juridice, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma la care am lucrat este in insolventa din 2011. Eu ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite, hotarare judecatoreasca, fondul de garantare elisa_2000 elisa_2000 Un punct de lucru al societatii a fost vandut. La incetarea contractului nu s-a platit concediul de odihna neefectuat si bonurile de masa pe cateva luni. ... (vezi toată discuția)