Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
1. art 270 stabileste doua situatii diferite prin calitatea subiectului activ, prin urmare primul subiect care zici u ca savarseste acte de comlicitate, savarseste defapt acte de executare adica este autor pentru ca in continutul legal al infractiunii verbum regens este ``inlesnirea prin orice mijloace``, si va fi pedepsit cu o inchisoare intre 1-5 ani , iar cel de-al doilea subiect fiind calificat in sensul ca avea indatorirea de al pazi pe cel evadat se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani .
Coautorat nu se poate retine pentru ca el nu este posibil la infractiunile cu subiect calificat cu exceptia cazului in care toti coautorii au calitatea ceruta de lege, ceea ce nu rezulta din speta ta. In concluzie vom avea doua infractiuni distincte de inlesnire a evadarii una in conditiile art 270 prima ipoteza , pedepsita cu inchisoare de la 1-5 ani, iar cea de-a doua in ipoteza a doua prevazuta de alin 1 de la 270 cu pedeapsa intre 2-7 ani.
Ai dreptate in ceea ce priveste penalul este greu sper sa reusesc sa ma apuc si eu de el azi, in rest merge groaznic cu pregatirea pt INM. :((
Buna ziua,
Ma gandesc sa dau acest examen in 2011 si m-ar interesa daca poate cineva sa-mi zica cum este acest test de verificare a rationamentului logic si interviul , daca exista carti care ne ajuta sa ne pregatim pentru acest test
As dori daca poate cineva sa-mi spuna in ce conditii se fac acesti doi ani de institut, daca trebuie sa merg in fiecare zi la cursuri si cum sunt examenele , eu nu sunt din Bucuresti si am familie , mi-ar fi destul de greu sa merg zilnic la cursuri.
Va multumesc !