avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Partile comune!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Partile comune!

La subsolul blocului au fost facute in timp diverse "camarute" si boxe de locatari.
Este corect? si cine poate sa-si faca si ince limite si termeni?
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 00:11, 25 Noiembrie 2008
iordanc a scris:

La subsolul blocului au fost facute in timp diverse "camarute" si boxe de locatari.
Este corect? si cine poate sa-si faca si ince limite si termeni?
Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.
Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare.
Subsolul blocului este bun comun al tuturor proprietarilor.

Se poate compartimenta si folosi in cote egale de catre toti proprietarii sau in cote mai mari cu acordul tuturor proprietarilor.
Subsolul se poate compartimenta si folosi in cote egale de catre toti proprietarii sau in cote mai mari cu acordul tuturor proprietarilor.
am o intrebare tot legat de partile comune....daca imi poate spune si mie cineva care stie: casa scarilor este parte comuna pentru toti locatarii scarii respective?
va rog sa imi raspundeti cat mai repede

Alte discuții în legătură

Constructie boxe subsolul blocului zoltar zoltar Buna ziua, Am construit impreuna cu mai multi locatari boxe la subsolul blocului. Boxele sunt din caramida sau BCA la care s-a pus o usa metalica fara sa ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta puscahoreangaiuon puscahoreangaiuon poate un instalator sa lucreze in subsolul tehnic fara autorizatie de in stalator sau de electrician va rog sa-mi spuneti cum pot sti ca ma fura instalatorul ... (vezi toată discuția)