avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept penal urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept penal urgent

cu privire la art.180alin1 din codul penal. daca inculpatul paraseste tara sau localitatea pe timpul procesului este pasibil de raspundere penala?daca da care este aceasta? procesul penal se poate judeca in absenta inculpatului? inculpatul poate fi gasit vinovat daca se judeca in absenta lui?
in ce conditii poate totusi sa paraseasca tara? ast raspuns urgent multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
myra989, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 10:36, 27 August 2010
Buna ziua !
Daca nu va este impusa restrictia de a parasi tara si/ sau localitatea, puteti sa o faceti cu obligatia de a incunostiinta organele de urmarire penala.
Daca nu a primit interdicita de aparasi tara poate pleca, evident.Cu conditia sa nu neglijeze mersul procesului, avocatul sa u sa se prezinte la fiecare termen iar daca inculpatul va fi chemat iar instanta considera necesara prezenta lui, ar fi indicat sa se prezinte la termenul la care este chemat.
are interdictie de a parasi localitatea banuiesc ca de aici rezulta si interdictia de a parasi tara....dar in ce conditii ar putea sa o paraseasca? ma refer la conditii medicale...
este pasibil in cazul in care paraseste totusi tara de pedeapsa penala?daaca da care este aceasta?
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
myra989, utilizator
Da, daca are aceasta interdictie de a parasi localitatea. Normal ca daca se va sustrage urmaririi penale, va fi dat in UG. In conditii medicale va putea sa o faca cu obligatia de a incunostiinta organele de urmarire penala, daca este in faza de UP sau a judecatii.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
in mod practic, ptr. savarsirea infractiunii prevazuta de art. 180 alin.1 c.p. nu are cum sa fie dispusa o masura preventiva, nici macar aceea de a nu parasi localitatea; este adevarat ca teoretic, daca sunt indeplinite conditiile, legea permite, dar nu am intalnit niciodata in practica asa ceva; daca exista insa o asemenea masura , in situatia in care nu se conformeaza, aceasta poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive, numai ca nu sunt indeplinite conditiile ptr. aceasta masura in ceea ce priveste limita de pedeapsa.
Sunteti in eroare sau nu vreti sa oferiti suficiente informatii ptr. a primi raspunsuri corecte si complete.
avocat Cristina Popescu

Alte discuții în legătură

Intrebare- interdictie de a parasi tara din pricina unui divort VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Am o intrebare la care vreau un raspuns serios. Care sunt situatiile in care unei persoane i se poate aplica interdictia de a parasi tara. Daca o actiune de ... (vezi toată discuția)
Are dreptul sa paraseasca tara? Mica-Maria Mica-Maria Dosar penal : fals in inscrisuri private. Pentru obtinerea unui imprumut la CAR a falsificat semnaturile girantilor. Cei trei giranti au depus plangere penala ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri fefe48 fefe48 buna ziua. paratul,in urma unei reclamatii penale (art 210cp),a fost chemat la politie pentru a fi audiat (septembrie 2009)si pana acum nu a primit nici o ... (vezi toată discuția)