avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recurs depus de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recurs depus de angajator

Ce sanse are angajatorul in recurs, daca tribunalul a decis nulitate absoluta asupra concedierii mele? Cit poate dura recursul la Curtea de Apel in conflicte de munca?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmenba , utilizator 16:48, 27 August 2010
Fara sa cunosc speta, nu ma pot pronunta cu privire la sansele existente; i se poate admite recursul sau respinge; teoretic in materia litigiilor de munca termenele sunt mai scurte, practic insa...
Hotararea instantei de fond este definitiva si executorie, deci daca doriti o puteti executa.
avocat Cristina Popescu
carmenba a scris:

Ce sanse are angajatorul in recurs, daca tribunalul a decis nulitate absoluta asupra concedierii mele? Cit poate dura recursul la Curtea de Apel in conflicte de munca?

Va multumesc.


Instanta poate admite recursul, il poate respinge sau anula ori poate constata perimarea lui.
Judecarea recursului depinde de volumul de munca al judecatorilor de la Curtea de Apel.
problema este ca angajatorul nu vrea sa imi plateasca salariile cistigate ca despagbire, pe motiv ca a inaintat recurs. Asta inseamna ca eu sa astept solutionarea recursului, si nu stiu cum se va termina acesta.
Si daca se admite recursul, asta ce inseamna? Ei mai pot aduce noi probe?
Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor. Drept urmare, textul art.305 C.proc.civ. consacră regula inadmisibilităţii probelor noi în recurs, regulă întemeiată pe raţiunea că recursul nu este o cale de atac devolutivă, ca şi apelul, ci un mijloc procedural prin care se realizează doar un examen al hotărârii atacate.
Fiind o instanţă de control judiciar şi nu de judecată în fond, instanţa de recurs va verifica hotărârea atacată pe baza probelor administrate la fond, fără a avea posibilitatea , de regulă, de a administra probe noi.

Potrivit art.312 alin.2 C.proc.civ., în caz de admitere a recursului, hotărârea atacată poate fi modificată sau casată, în tot sau în parte .
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

In recurs se poate solicita interogatoriul paratului? handsu handsu Daca la recurs se poate solicita interogatoriul paratului ? (vezi toată discuția)
Probe noi depuse la ca, inscrisuri care nu au fost depuse la instanta de fond bartac bartac Buna seara, un litigiu de munca care a fost atacat cu recurs, mai poate depune angajatorul inscrisuri noi in recurs la curtea de apel? Avand in vedere si Art. ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)