avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am semnat preavizul fara sa stiu ca sunt insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am semnat preavizul fara sa stiu ca sunt insarcinata

Buna ziua!
va rog frumos sa ma ajutati in gasirea unei solutii la problema surorii mele,care la o saptamana si ceva dupa ce a semnat preavizul de disponibilizare, a descoperit ca era insarcinata in 5 saptamani.Intrebarea mea este daca mai este valabil acest preaviz in situatia expusa si ce argumente bazate pe lege poate invoca angajatorului.va multumesc anticipat,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 28 August 2010
sa anunte in scris angajatorul despre starea de graviditate.

decizia de concediere nu se mai poate emite intrucat s-ar incalca art. 60 alin. (1) lit.c) din c. mun. .
a anuntat directorul dar acesta,sfatuit de jurist a spus ca nu are ce sa-i faca...nu poate sa transforme nici un post pentru ca nu are studiile necesare pentru postul respectiv...pana in final,nu mai e nimik de facut?legal,care sunt pasii urmatori pa care trebuie sa-i faca?Multumesc pentru raspuns!
Trebuie sa anunte angajatorul in scris. Acesta n va putea emite decizia de concediere...daca nu se rezolva, trebuie sa se adreseze instantei. Sfat: sa-si ia concediu medical de risc de sarcina, sa fie clar.Concediul medical suspenda preavizul
1. Daca nu a anuntat in scris pe angajator de starea de graviditate inainte de emiterea decizie de concediere angajatorul nu mai este obligat sa nu o mai concedieze (v. OUG 96/2003).
2. Dar, fiind concediata prin desfiintarea postului, poate beneficia de indemnizatie de somaj.
3. In somaj fiind poate beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns!
va rog ,daca se poate sa ma mai ajutati cu raspuns la urmatoarea situatie creata:sora mea a fost intre timp la somaj sa intrebe de cate luni de somaj va beneficia in cazul in care are 5 ani cumulati pe perioada 1998-2010 de vechime(ultimii 3 neintrerupti la locul de munca unde a semnat preavizul),si i s-a raspuns ca beneficiaza de 6 luni.in situatia aceasta,ea fiind insarcinata in 5 sapt.+6 luni ,va avea 7 luni si un pic...iar pana la 9 luni ce va face?ramane descoperita si nu stiu daca va mai putea beneficia deconcediu de maternitate si CCC.Imi puteti spune ce este de facut in acest caz?Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata si concedierea aandreii aandreii Buna ziua, In societatea in care lucreaza sotia mea se va face o reorganizare a activitatii care va afea ca efect desfiintarea compartimentului in care ... (vezi toată discuția)
Pot lua cm inainte de preaviz amelia20100 amelia20100 am fost anuntata ca vom intra in preaviz sapt.viitoare.pot sa intru in cm inainte de preaviz?daca in timpul cm -ului aflu ca sunt insarcinata mai pot face cev ... (vezi toată discuția)
Am fost concediata si am aflat ca sunt insarcinata cristina_more cristina_more Buna ziua, 1)In data de 29.06.2012 mi-a venit o hartie prin sofer ca sunt concediata pe motivul restrangerii activitatii societatii in cadrul ... (vezi toată discuția)