Buna ziua!
va rog frumos sa ma ajutati in gasirea unei solutii la problema surorii mele,care la o saptamana si ceva dupa ce a semnat preavizul de disponibilizare, a descoperit ca era insarcinata in 5 saptamani.Intrebarea mea este daca mai este valabil acest preaviz in situatia expusa si ce argumente bazate pe lege poate invoca angajatorului.va multumesc anticipat,astept raspuns.
a anuntat directorul dar acesta,sfatuit de jurist a spus ca nu are ce sa-i faca...nu poate sa transforme nici un post pentru ca nu are studiile necesare pentru postul respectiv...pana in final,nu mai e nimik de facut?legal,care sunt pasii urmatori pa care trebuie sa-i faca?Multumesc pentru raspuns!
Trebuie sa anunte angajatorul in scris. Acesta n va putea emite decizia de concediere...daca nu se rezolva, trebuie sa se adreseze instantei. Sfat: sa-si ia concediu medical de risc de sarcina, sa fie clar.Concediul medical suspenda preavizul
1. Daca nu a anuntat in scris pe angajator de starea de graviditate inainte de emiterea decizie de concediere angajatorul nu mai este obligat sa nu o mai concedieze (v. OUG 96/2003).
2. Dar, fiind concediata prin desfiintarea postului, poate beneficia de indemnizatie de somaj.
3. In somaj fiind poate beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns!
va rog ,daca se poate sa ma mai ajutati cu raspuns la urmatoarea situatie creata:sora mea a fost intre timp la somaj sa intrebe de cate luni de somaj va beneficia in cazul in care are 5 ani cumulati pe perioada 1998-2010 de vechime(ultimii 3 neintrerupti la locul de munca unde a semnat preavizul),si i s-a raspuns ca beneficiaza de 6 luni.in situatia aceasta,ea fiind insarcinata in 5 sapt.+6 luni ,va avea 7 luni si un pic...iar pana la 9 luni ce va face?ramane descoperita si nu stiu daca va mai putea beneficia deconcediu de maternitate si CCC.Imi puteti spune ce este de facut in acest caz?Va multumesc!