avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce acte imi trebuiesc pt. luarea in spatiu a unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce acte imi trebuiesc pt. luarea in spatiu a unei persoane?

Buna seara !

Doresc sa o iau pe mama mea in spatiu dar nu stiu unde sa merg si ce acte imi trebuiesc.... Vreau sa-i schimb si buletinul cu noua adresa........
Cel mai recent răspuns: AnnaTudor034 , utilizator 21:42, 16 Mai 2018
Dv. trebuie sa va prezentati cu actul de spatiu doveditor, cartea de indentitate a dv. si veti da si o declaratie de luare in spatiu. Acestea se depun impreuna cu vechiul buletin, carte de alegator,acte de stare civila a mamei dv. la ghiseul SPCLEP din orasul de domiciliu.
Depinde de mediul (rban/rural) unde este adresa de domiciliu si de unele "fite" care mai exista pe la SPCLEP-ul care va elibera CI
In principal aveti nevoie de urmatoarele acte necesare pentru inscrierea in actul de identitate a mentiunii de stabilire a resedintei:

1. cererea pentru inscrierea in actul de identitate a mentiunii privind stabilirea resedintei;
2. actul de identitate al solicitantului;
3. documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu/resedinta;
4. documentul cu care face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru.

Pentru a face dovada adresei de domiciliu sau de resedinta eset necesar unul din urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, (in acest caz a dvs,)
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declaratala d) adeverinta eliberat de primarie din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol, pentru mediul rural.
Multumesc !
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Am devenit cetățean român Veverita1982 Veverita1982 De ce acte am nevoie de a ma lua cineva în spațiu în România (vezi toată discuția)
Resedinta.domiciliu stabil. mircic1984 mircic1984 Daca locuiesc intr o alta localitate decat cea din buletin la o ruda deoarece in aceasta localitate am serviciul asta inseamna ca aici trebuie declarat ... (vezi toată discuția)
Obtinere rezidenta in romania Ardelean Iulia Ardelean Iulia Buna ziua, am o prietena nascuta in Romania, de la varsta de 6 ani a locuit timp de 50 ani in Israel, acum doreste sa se intoarca in Romania. Are dubla ... (vezi toată discuția)