avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am devenit cetățean român
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am devenit cetățean român

De ce acte am nevoie de a ma lua cineva în spațiu în România
Cel mai recent răspuns: Veverita1982 , utilizator 20:59, 6 Octombrie 2019
Pentru înscrierea mențiunii de stabilire a reședinței în actul de identitate, persoana interesată se adresează Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor pe raza căruia locuiește temporar.
Documente necesare
- cerere pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței
- actul de identitate al solicitantului
- documentul cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie
declarația găzduitorului

Dacă solicitantul nu este proprietarul imobilului, este necesară declarația scrisă a găzduitorului, aceasta se consemnează pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, în prezența lucrătorului de evidență a persoanelor.
Eu am certificat de cetățenie, certificat de naștere pentru a face buletinul romanesc am nevoie de certificat de căsătorie și mențiunea dedivort ca să mi fac aceste acte trebuie să plec La suceava dar numa pot sama deplasezi la starea civila. Trebuie să fac prin corespondenta tot dar îmi trebuie sa am domiciliu în România și am o persoana care dorește sa ma ajute darnu știu cit durează și ce acte am nevoie.
Eu locuiesc temporar la un cumnat în Adjud ploscuteni
Va rog frumos sa ma ajutați. Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)
Obtinere rezidenta in romania Ardelean Iulia Ardelean Iulia Buna ziua, am o prietena nascuta in Romania, de la varsta de 6 ani a locuit timp de 50 ani in Israel, acum doreste sa se intoarca in Romania. Are dubla ... (vezi toată discuția)
Viza flotant Yonut19 Yonut19 (1) Pentru înscrierea mentiunii de stabilire a resedintei în actul de identitate, persoana interesata se adreseaza Serviciului Public Comunitar de Evidenta a ... (vezi toată discuția)