avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit nelamuriri impozite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

nelamuriri impozite

Buna ziua,
eu momentan sunt plecata din tara si nu prea sunt la curent cu discutiile referitoare la noile impozite (OUG 58). Mai citesc presa pe internet, dar de multe ori e greu sa-mi dau seama daca ce scrie in respectivul articol e adevarat sau e doar opinia autorului.
As vrea asadar sa stiu

1. aceste impozite se aplica pentru veniturile din august sau si retroactiv?

2. ce se intampla daca nu depun si nu platesc la timp aceste impozite (intarzierea va fi doar de cateva zile), iar suma destul de mica.

3. daca ma stabilesc in strainatate, mai trebuie sa platesc aceste impozite?

multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
AnneMarie31, utilizator
Cel mai recent răspuns: AnneMarie31 , utilizator 11:12, 4 Septembrie 2010
1.OUG nr. 58/2010 se aplica incepand cu luna iulie 2010, prevederile acestei ordonante nu se aplica retroactiv. Dar, daca va referiti la contributiile de asigurari sociale, inainte de 1 iulie se aplicau prevederile Legii pensiilor nr. 19/2000, iar pentru contributia de sanatate se aplica in continuare prevederile Legii sanatatii nr. 95/2006
2.Daca nu se depun declaratii se aplica amenzi contraventionale, iar pentru neachitarea contributiilor se calculeaza dobanzi si penalitati de intarziere.
3. Debitele reprezentand impozit si contributii sociale se urmaresc in continuare prin aplicarea procedurilor de executare silita in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala.
deci...
la fiecare 25 ale lunii trebuie sa declar sumele incasate cu o luna in urma (deci in august sumele din iulie, in septembrie sumele din august etc.).

Se gasesc pe undeva pe internet modele completate?

Nu sunt totusi lamurita ce trebuie sa fac daca nu mai sunt in RO si nici nu mai vreau sa ma intorc, deci teoretic nu are rost sa platesc pentru sanatate, somaj, pensie pentru ca oricum nu voi beneficia niciodata de ele.

multumesc,
A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 58 pentru pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa avas avas Buna ziua, Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august? Multumesc (vezi toată discuția)