avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA traducator si interpret + angajata la o firma in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc?

Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu:
- sunt PFA traducator si interpret autorizat de Ministerul Justitiei si platesc impozit de 16% din venitul brut din anul 2007.
- sunt angajata la o firma, dar nu ca PFA, ci ca persoana fizica cu contract de munca, tot din 2007.
Trebuie sa merg la Casa de Pensii pentru depunerea declaratiilor de pensii/asig. sociale/somaj cf OUG 58? Aceste taxe se platesc deja pe numele meu de angajator. Voi avea la sfarsit 2 pensii, 2 asigurari sociale, si doua ajutoare de somaj??

As aprecia un raspuns conform ultimelor prevederi legale, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:03, 13 Octombrie 2010
Conform OUG nr. 58/2010, CAS (10,5%) si contributie somaj (0,5%) se plateste pe perioada 01.07-10.09.2010, daca au fost realizate venituri profesionale cu caracter repetitiv, prin aplicarea cotelor de contributii asupra venitului net. Daca sunteti salariat, pentru perioadele, inainte de 1 iulie si dupa 10 septembrie 2010, nu este obligatorie plata acestor contributii.
Se plateste obligatoriu contributia de sanatate prin aplicarea cotei de 5,5% asupra venitului net, pentru care se depune o declaratie de asigurare la Casa de Sanatate.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Contributia de 5.5% se plateste cumva retroactiv de la inceperea activitatii?
Eu nu am venituri fixe si nici lunare pe acest PFA, sunt doar ocazionale. Cu toate astea fac declaratii lunare pentru contributia de sanatate?
Cum procedez atunci cand intr-o luna am doar cheltuieli si nici un venit? Eu luam pana acum in considerare venitul global pe un an minus cheltuieli totale, pentru declaratia de impozit. Nu sunt pe minus in acest caz...
Contributia de asigurari de sanatate de 5.5% se plateste de la inceperea activitatii.
Se depune o declaratie pe an, si se plateste aceiasi suma. In baza declaratiei anuale 200 se procedeaza la regularizarea platilor in functie de venitul net realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie pfa manusa manusa Buna ziua, probabil s-a mai discutat dar as vrea sa fiu sigura daca procedez bine cu depunerea formularelor conform ordonantelor care tot apar. In ... (vezi toată discuția)
Mai platesc contributii la somaj, pensie? nikuteau nikuteau Sunt PFA cod 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Este primul meu an ca PFA. Sunt si angajat cu carte de munca 2 ore la o ... (vezi toată discuția)
Pf si salariat - ce contributii platesc? liana vesa liana vesa buna seara. sunt angajata la stat si pe langa am si un PF dupa ultimele modificari legislative mai trebuie sa platesc la pensii si somaj,multumesc (vezi toată discuția)