avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescrierea datoriilor catre fisc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescrierea datoriilor catre fisc

buna ziua ! am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea : am detinut un SRL, in calitate de administrator, firma a ramas cu datorii, initial,la fisc in val. de 13.000 ron noi, asta in urma cu 5 ani, iar in 2009 am primit un titlu executoriu in val. de 50.000 ron ( penalizari, majorari......), firma a fost lichidata judiciar in 2008, neavand mijl. fixe ori alte bunuri, fiscul ne putand recupera debitele mi-a fost tranferat acest debit pe persoana fizica, blocare conturi personale, inclusiv alocatia primita de la stat a copilului minor aflat in grija mea, fiind unicul intretinator, cred ca merita sa-i dau in judecata ptr. incalcarea dreptului unui minor.

Care este termenul de prescriere a acestei datorii si de cand se calculeaza ?
La expirarea termenului care sunt pasii necesari de urmat ?

Va multumesc anticipat !

Crina M.
Administratorul unui SRL nu raspunde cu averea sa personala decat in anumite cazuri strict determinate de lege si numai in urma unei hotarari judecatorasti , deci cu siguranta exista o hotarare prin care instanta a admis ca d-voastra sa raspundeti cu bunurile proprii.
avocat Cristina Popescu
buna ziua !
va multumesc ptr. raspuns, neavand studii juridice, nu inteleg exact raspunsul.
nu am detinut si nu detin bunuri, averi, intrebarea mea era daca se prescrie, ori nu datoria catre fisc ?
astept un raspuns mai concret.


va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare plata buget finante daniela r. daniela r. Care este procedura de esalonare a platii taxei de timbru catre fisc? In prezent srl este in instanta, ptr recuperarea unui debit restant datorat de o ... (vezi toată discuția)
Executare administrator Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare referitoare la extinderea recuperarii debitului. In fapt , o prietena este unic actionar la o societate comerciala SRL, care a ... (vezi toată discuția)
Obligații cãtre bugetul de stat kavr kavr Buna ziua Detin un SRL infintat in 2005, nu a avut niciodata activitate, l-am suspendat acum citiva ani. In mom. de fata este listat cu obligatii restante ... (vezi toată discuția)