avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Esalonare plata buget finante
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Esalonare plata buget finante



Care este procedura de esalonare a platii taxei de timbru catre fisc?

In prezent srl este in instanta, ptr recuperarea unui debit restant datorat de o alta soc, iar instanta a acordat plata esalonata a taxei de timbru, insa avand o val mare, dorim sa stim cum putem beneficia de plata esalonata catre ag fiscala.

In acest sens, am verificat si inteles legea spune ca, va trebui sa constituim garantii de valoarea debitului datorat, iar intrebarea noastra este urmatoarea:

1.Daca datoram lunar o suma x dintr-o valoarea mai mare esalonata pe 24 de luni, este suficient daca oferim o garantie de 50% din intreaga valoare?Suntem un srl care si-a achitat dat la zi, fata de fisc deci fara vreun istoric dubios.

In urma cu 2 luni, ne a f trimis o adresa prin care ne anunta ca suntem datori cu suma x, si azi am primit instiintare de poprire conturi.

Noi am raspuns la instiintarea lor, si am cerut esalonarea datoriei, deoarece suntem in instanta in vedere recuperare debit

Insa ne-au raspuns doar faptul ca, nu ne incadram la garantii, acoperitoare ptr val datorata,motiv ptr care vor incepe demararea proced de executarea silita,

Iar acum ne-au anuntat faptul ca, au blocat conturile, care sunt deja inactive de n ani, deoarece v-am mentionat m sus, ne aflam in judecata ptr recuperare debit iar alt activ. nu s-a mai inscris pe soc.


2. Privind raspunderea patrimoniala a adm soc: in situatia intarzierea la plata a taxei si lipsa de lichiditati nu se datoreaza acestuia ci unei soc cu care suntem in litigiu tocmai in vederea recuperarii debitului, poate fiscul ptr a acoperii debitul datorat lor, sa cere urmarirea bunurilor personale ale adm ? Care este procedura in acest sens?

3. VA ROG sa ne ajutati sa intelegem care sunt conditiile in care putem obt o esalonare la plata de la fisc, avand deja dosar de executare, intocmit la sesizarea partii adverse, inainte ca instanta sa trimita la fisc incheierea de sedinta prin care esalona plata taxei.



Multumim, cu stima.

Alte discuții în legătură

Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont. ce solutie am? Cristina Vasile Cristina Vasile O firma s-a pomenit cu poprire pe conturile din banca si trezorerie pentru suma de 29.000 lei neachitata la bugetul statului. In acest caz, dupa cum se stie, ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor catre fisc crinam2008 crinam2008 buna ziua ! am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea : am detinut un SRL, in calitate de administrator, firma a ramas cu datorii, initial,la ... (vezi toată discuția)