avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii privind conductele de apa potabila ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii privind conductele de apa potabila !

Buna ziua! Ma numesc Nicu si as vrea sa aflu niste raspunsuri din partea dumneavoastra.
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje care nu are nici subsol si nici macar o gura de vizitare catre tevile (conductele de apa) de dedesubtul blocului.
Vecinii inclusiv ,seful scarii ma bat la cap, facandu-mi scandal zilnic (eu locuind la parter) sa le dau voie sa-mi sparga "podeaua" apartamentului, sa schimbe toate tevile de apa potabila (adica sa-mi faca un santier in casa) deoarece zic ei ,sunt pierderi la apa si presupun ca ar fi conductele (vechi) sparte.(mi-e totusi nu-mi vine a crede deoarece sunt si facturi cu pierderi 0 )
(Ca o paranteza,exista apomentru colectiv afara,cat si cele individuale in apartamente)
Eu nu sunt de acord sa-mi sparga apartamentul #-o si le-am spus sa faca cum au alte blocuri din oras (care au avut probleme cu spargerea tevilor) adica sa se faca o instalatie noua de apa in exteriorul apartamentelor cu firma autorizata (pe casa scarii,deoarece mi se pare mai corect sa nu se mai fure apa-asta cred ca e si cauza facturilor care vin ba cu pierderi ,ba fara-,apometrele venind pe hol in dreptul fiecarui apartament,deci vizibil de catre orice propietar ) .
Intrebarea mea este : au dreptul sa-mi sparga apartamentul din moment ce exista o solutie alternativa ?
(solutia aceasta ei nu o accepta pretinzand ca tevile care duc din hol la fiecare spre bucatarie si baie le-ar face igrasie).
In caz ca au dreptul,ce conditii trebuie sa indeplineasca (deoarece nu au de gand nici macar sa faca cu firma,autorizatie etc.). Va multumesc anticipat ! :sorry:
(Imi cer scuze pentru greseli, mai ales de cea din titlu,nu o mai pot edita)


Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Flexy, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:17, 2 Septembrie 2010
Poate mai sunt si alte solutii.
Acest bloc are doar o scara?
Pe scara unde locuiti este la parter doar un singur apartament, al dumneavoastra?
Nu exista o casa a scarii unde intrati in bloc? Se poate intra in subsol spargand, sapand in casa scarii sau in spatele blocului, sapand un beci, o intrare oblica.
Printr-un apartament sa spunem ca se sparge, se repara acum. Dar peste 3 luni se poate crapa o conducta si iar o sa spargeti...
adriantot a scris:

Poate mai sunt si alte solutii.
Acest bloc are doar o scara?
Pe scara unde locuiti este la parter doar un singur apartament, al dumneavoastra?
Nu exista o casa a scarii unde intrati in bloc? Se poate intra in subsol spargand, sapand in casa scarii sau in spatele blocului, sapand un beci, o intrare oblica.
Printr-un apartament sa spunem ca se sparge, se repara acum. Dar peste 3 luni se poate crapa o conducta si iar o sa spargeti...

Blocul are 2 scari cu intrari separate (A si B), scara B fiind cu apomentru colectiv separat de scara mea (A) si are si instalatie de apa noua facuta de curand pe casa scarii ,apartamentele la mine pe scara, la parter , sunt in numar de 4 dar vecinii (de la etajele superioare,nu cei de la parter) sustin ca sub apartamentul meu s-ar afla tevi sparte (inca o data eu sustin ca nu sunt pierderi deoarece in martie ,anul curent pe factura de apa mi-a venit 0 lei pierderi de platit la apa) .Apartamentul meu se afla pe fata blocului iar baza blocului e foarte joasa nu stiu daca se poate sapa pe dedesubt.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Flexy, utilizator


Normal nu se construiește peste o conducta,apa ,gaz, (poate blocul dumneavoastră este o excepție )cum au ajuns la aceasta concluzie.
Conducta trebuie să fie langa bloc,vedeți unde are intrarea.Societațile de furnizarea apei au un aparat care detectează scurgerile de apa sub pamant.
Puteți sa apelați la aceștia(dacă nu aveți schitele inițiale)
.
Ca sa fiu mai pe inteles ,daca vecinii aduc o firma autorizata, au voie sa-mi sparga legal "podeaua" apartamentului ca sa schimbe toate tevele de apa potabila (fara acordul meu ca propietar al apartamentului de la parter ) ?
In cazul in care :
-accesul la tevi este anevoios (exista o singura gura de vizitare la intrarea in bloc-sub gretarul de sters pe picioare -dar tunelul tevilor este foarte ingust-nu cred ca poate merge un om prin el- este lung si cu multe curbe );
- exista varianta cu o noua instalatie de exterior (pe casa scarii ) pe care vecinii nu o accepta(am scris mai sus motivul) .
Ma pot da in judecata si sa aiba sanse de castig daca nu ii las sa sparga?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Flexy, utilizator
Mai amanati un pic raspunsul si mergeti la Inspectoratul in constructii sau la Disciplina in constructii de la Primarie. Consultati specialistii din aceste servicii si poate vor gasi solutia cea mai buna.

Alte discuții în legătură

Acces in apartament pentru reparatii comune elena963 elena963 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc la parter si de curand s-a spart o teava de apa ce alimenteaza incalzirea pe o coloana.Am inchis de la subsol apa si am ... (vezi toată discuția)
Lucrari instalatii in bloc sorin pavlidis sorin pavlidis Buna ziua.Locuiesc,fiind proprietar ,la parterul unui bloc ,cu o singura scara.De aproximativ 2 luni se inregistreaza pierderi de apa rece ,la nivelul ... (vezi toată discuția)