avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca cu acordul partilor

va rog sa imi spuneti care este temeiul legal, din codul muncii, in baza caruia se poate solicita incetarea contractului de munca prin acordul părtilor şi daca acest lucru este benefic pentru salariat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 1 Septembrie 2010
Art.55 lit b
Contractul individual de muncă poate înceta, aşa cum a fost şi încheiat, prin simplul acord al părţilor contractante. Angajatul şi angajatorul stabilesc încetarea contractului la o dată convenită. Iniţiativa poate aparţine oricăreia dintre părţi, decizia devenind efectivă în momentul în care angajatul şi angajatorul stabilesc de comun acord data la care se va produce încetarea contractului. Documentul prin care este materializat acordul pentru încetarea contractului, poate fi o decizie comună a angajatului şi angajatorului, o cerere a salariatului aprobată de angajator sau o propunere scrisă a patronului acceptată explicit de salariat. Oricare ar fi forma acestui act, el trebuie să conţină exprimarea neechivocă a voinţei ambelor părţi pentru încetarea contractului individual de muncă la o dată precisă.

Codul muncii a consacrat un capitol special încetării contractului în cadrul titlului referitor la contractul individual de muncă.

Nu are de ce sa nu fie benefic pentru salariat, din moment ce acesta a inaintat notificarea scrisa.
Atat va pot spune.O zi placuta!
In temeiul art.55b angajatul nu poate beneficia de ajutor de somaj.
lacrima42 a scris:

va rog sa imi spuneti care este temeiul legal, din codul muncii, in baza caruia se poate solicita incetarea contractului de munca prin acordul părtilor şi daca acest lucru este benefic pentru salariat.


Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Temeiul de drept al incetarii este art.55 lit.b C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie adrian ioan adrian ioan buna ziua ,as dori sa stiu daca imi dau demisia ce consecinte sant. mentionez ca lucrez intr-o firma privata cu contract de munca individual si nu vreau ... (vezi toată discuția)
Obligatia comunicarii deciziei de incetare a cim bvr bvr Buna ziua! Este angajatorul obligat sa transmita prin posta o decizie de incetare a CIM facuta in baza articulului 55 litera b? Daca da, in cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)