avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract conform art 51 lit e sau 50 lit e?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract conform art 51 lit e sau 50 lit e?

La o sociatate pe actiuni (S.A.), o angajata a fost aleasa de actionari pt postul de director general pt o perioada de 4 ani. Vechiul contract de munca se va suspenda conform art 50 lit e sau 51 lit e?
Cel mai recent răspuns: ginutz_a , utilizator 13:47, 3 Septembrie 2010
Nu ..... suspendarea se va face in baza art.50 lit.i C.mun. coroborat cu art.V din OUG nr.82/2007.
Prevederile art. V din Ordonanta nr. 82/20007 reglementeaza situatia in care contractul de munca era incheiat pentru pozitia de administrator, respectiv de director. In aceasta situatie, contractul de munca inceteaza (aceasta functie nemaiexistând in nomenclatorul de functii guvernate de dreptul muncii).

dar la noi situatia este alta: se suspenda contractul de munca cu o functie oarecare, pt a incheia un contract de mandat cu functia de director general.
Articolul citat de dvs ([ link extern ] /)
are o eroare .. functia de administrator societate comerciala apare in nomenclatorul de functii guvernate de Codul muncii - cod COR 241939.

Cele doua articole mentionate de dvs nu au nicio tangenta cu situatia expusa ...
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
sa inteleg ca suspendarea se va face asa cum mi s-a zis mai sus:
art.50 lit.i din Codul Muncii coroborat cu art.V din OUG nr.82/2007 ?
art V din OUG 82/2007 se refera la incetarea de drept a c.i.m. si nu la suspendare.

Alte discuții în legătură

Incetare contract idividual de munca magyari magyari Am o problema, mai bine zis o dilema si nu am reusit sa gasesc deocamdata o solutie clara. Este vorba de o societate pe actiuni, mai exact o institutie ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau incetare cim? mihaela_1968 mihaela_1968 Daca un functionar a fost numit in 2005 director general, care regula trebuia aplicata: -suspendare contract individual de munca, conform art.137 indice 1 ... (vezi toată discuția)
Contract administrator societate comerciala ADELA STROE ADELA STROE administratorul societatii are contract individual de munca si mai nou el nu mai poate avea CIM. in conditiile astea ce am de facut de suspendat CIM in baza ... (vezi toată discuția)