avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformarea personalului contractual in functionari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformarea personalului contractual in functionari publici diminuarea salariului

transformarea personalului contractual in functionari publici- diminuarea salariului.
In urma unei masuri a guvernului am inteles ca personalul contractual va fi transformat in functionari publici si pe cale de consecinta vom avea salariul diminuat?
Se poate sa ni se diminueze salariul?
E obligatoriu sa fim transformati in functionari publici?
Am inteles ca aceasta masura se ia in urma unei masuri recente a guvernului.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:11, 10 Septembrie 2010
Da...

Pe baza Legii nr. 188/1999 - privind Statutul functionarilor publici

ART. 2
(1) Functia publica reprezinta ansamblul atributiilor si responsabilitatilor, stabilite in temeiul legii, in scopul realizarii prerogativelor de putere publica de catre administratia publica centrala, administratia publica locala si autoritatile administrative autonome.
(3) Activitatile desfasurate de functionarii publici, care implica exercitarea prerogativelor de putere publica, sunt urmatoarele:
a) punerea in executare a legilor si a celorlalte acte normative;
b) elaborarea proiectelor de acte normative si a altor reglementari specifice autoritatii sau institutiei publice, precum si asigurarea avizarii acestora;
c) elaborarea proiectelor politicilor si strategiilor, a programelor, a studiilor, analizelor si statisticilor necesare realizarii si implementarii politicilor publice, precum si a documentatiei necesare executarii legilor, in vederea realizarii competentei autoritatii sau institutiei publice;
d) consilierea, controlul si auditul public intern;
e) gestionarea resurselor umane si a resurselor financiare;
f) colectarea creantelor bugetare;
g) reprezentarea intereselor autoritatii sau institutiei publice in raporturile acesteia cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, din tara si strainatate, in limita competentelor stabilite de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, precum si reprezentarea in justitie a autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea;
h) realizarea de activitati in conformitate cu strategia de informatizare a administratiei publice
ART. 111
(1) Autoritatile si institutiile publice care au prevazute in statele de functii posturi de natura contractuala, care presupun exercitarea unor atributii dintre cele prevazute la art. 2 alin. (3), au obligatia de a stabili functii publice in conditiile art. 107.
(2) Functiile publice vacante, functiile publice de conducere, precum si functiile publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, stabilite potrivit alin. (1), se ocupa in conditiile prezentei legi.
(3) Persoanele incadrate cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata in posturi de natura contractuala care au fost stabilite si avizate ca functii publice vor fi numite in functii publice de executie daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 54 si conditiile de vechime in specialitatea studiilor corespunzatoare clasei si gradului profesional ale functiei publice.
(4) Drepturile salariale ale persoanelor care ocupa functii publice in conditiile alin. (3) se stabilesc potrivit salarizarii functiilor publice in care au fost numite
in art spune care au fost stabilite si avizate.
Cine le stabileste? cred ca numai daca vrea primaria , nu?
Le stabileste primaria si le avizeaza ANFP. Conform OG 63/2010, toate primariile si institutiile publice din tara au avut obligatia sa-si avizeze organigramele la ANFP. Si va spun, din proprie experienta, ca ANFP-ul nu a avizat nici o functie contratuala care putea fi transformata in functie publica (asa ca s-a cam fortat mana institutiilor publice in a-si transforma angajatii in fp).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post ginel958 ginel958 Este posibilă transformarea postului contractual de fochist în post de consilier juridic gradul II şi asta prin HCL? Vă mulţumesc! (vezi toată discuția)
intrebare legata transformarea postului de functionar public, in post de personal contractual romanistanezul romanistanezul Referitoare la restructurarea si reorganizarea institutiilor administratie publice, va rog a avea amabilitatea in a ne consilia asupra masurilor ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Transformare post contractual in functie publica sendysss sendysss Sunt angajat la o primarie din anul 1999 in functia de casier II , post contractual , studii generale, intre timp am absolvit liceul .As vrea sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)