avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... categoria Tr.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

categoria Tr.

daca posed permisul cat.b si obtin categoria tr. pot conduce tractorul cu una sau doua remorci pe drumurile publice cu persoane sau bunuri? si ce anume trebuie sa invat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:04, 8 Octombrie 2010
Ca să puteţi obţine categoria tr. trebuie să învăţaţi legislaţia în domeniu ocazie cu care veţi afla totul.
Am si eu o intrebare permisul categoria Tr este valabil numai pe teritoriul Romaniei ?
Am citit odata undeva acest lucru dar numai stiu unde.
Daca aveti permis de conducere categoria B nu trebuie sa obtineti si categoria Tr.
Art. 38 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 prevede:

(1) Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul să conducă o motocicletă cu o putere care depăşeşte 25 kW sau un raport putere/greutate care depăşeşte 0,16 kW/kg ori o motocicletă cu ataş cu un raport putere/greutate care depăşeşte 0,16 kW/kg, numai dacă are o experienţă de minimum 2 ani pe o motocicletă cu specificaţii tehnice inferioare sau dacă persoana are 21 de ani şi promovează un test specific de cunoştinţe şi comportament.
(2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul să conducă şi un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor şi una sau două remorci.
(3) Posesorul permisului de conducere valabil pentru una dintre categoriile B, C sau CE are dreptul să conducă şi vehicule din categoria Tr.
(4) Posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile D sau DE are dreptul să conducă şi vehicule din categoria Tb - troleibuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate conduce legal tractorul agricol-forestier cu b pe drumurile comunale ? catalinuxxl catalinuxxl Buna seara. Daca un tractor este inregistrat la primarie si acesta sau ansamblul tractor+remorca ( greutatea remorcii nu depaseste greutatea tr ) nu ... (vezi toată discuția)
Permis tractor cu remorca ContSters266177 ContSters266177 AM DREPTUL LEGAL SA CONDUC PE DRUMURILE PUBLICE UN TRACTOR DE 7TONE,CU REMORCA DE 5 TONE CU PERMIS CATEGORIA B?MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Permisul de conducere cat. a imi permite sa conduc o motocicleta de 120 kg echipata cu un motor de 20kw? ContSters184021 ContSters184021 (Speta ipotetica) Am de un an permis de conducere cat. A si as vrea sa stiu daca pot conduce o motocicleta cu motor de 20Kw (27Cp) cu greutatea de 120 ... (vezi toată discuția)