avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis tractor cu remorca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis tractor cu remorca

AM DREPTUL LEGAL SA CONDUC PE DRUMURILE PUBLICE UN TRACTOR DE 7TONE,CU REMORCA DE 5 TONE CU PERMIS CATEGORIA B?MULTUMESC!
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
ContSters266177, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters266177 , utilizator 07:52, 30 Septembrie 2012
legal nu .trebuie sa aveti carnet pentru tractor cu remorca
am inteles,dar fara remorca,numai cu utilaje agricole plug,disc,semanatoare,cositoare etc.... multumesc!
oug195

Art. 6. –
30. tractor – vehiculul cu motor, pe roţi sau pe şenile, conceput special pentru a trage sau a împinge anumite utilaje sau remorci folosite în exploatările agricole ori forestiere sau pentru alte lucrări, care se deplasează numai ocazional pe drumul public;

HG 1391-RAOUG195

Art. 30. –
h) CATEGORIA Tr: tractor, masini si utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrari;

Art. 38. –
(2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci.
(3) Posesorul permisului de conducere valabil pentru una dintre categoriile B, C sau CE are dreptul sa conduca si vehicule din categoria Tr.

prin urmare daca detineti permis categ.B aveti dreptul sa conduceti un vehicul din categoria Tr (tractor) inclusiv cu una sau doua remorci.:)

PS: inclusiv cu utilaje agricole.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
cyan, moderator
Multumesc frumos pentru informatii!
DAR TRACTORUL CATE TONE GREUTATE ESTE PERMIS SA FIE CONDUS PE DRUMURILE PUBLICE CU REMORCA SAU UTILAJE CU PERMIS CATEGORIA B?MS!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
ContSters266177, utilizator

Alte discuții în legătură

O nedumerire in legatua cu categoriile de la permisul auto dobocancossmin dobocancossmin posed permis auto cat b din anul 2003, intrebarea POT SA CONDUC TRACTOR CU CAT B SAU TREBUIE SA FAC SCOALA PT A OBTINE CAT TR? (vezi toată discuția)
Permis de conducere tractor mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Ma intereseaza daca tractorul se poate conduce cu permis de conducere categoria B? In cazul in care este valabila si categoria B as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Tractor cu remorca Valika70 Valika70 In urma implicarii intr-un accident rutier mi-a fost intocmit dosar penal de catre agentul constatator pt conducere vehicul cu permis categorie ... (vezi toată discuția)