avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate conduce legal tractorul agricol-forestier cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate conduce legal tractorul agricol-forestier cu B pe drumurile comunale ?

Buna seara.
Daca un tractor este inregistrat la primarie si acesta sau ansamblul tractor+remorca ( greutatea remorcii nu depaseste greutatea tr ) nu depaseste 3500 kg se poate conduce in comuna avand categoria B ?
Tractorul + remorca au numere de inregistrare de la primarie si certificat de inregistrare pentru vehicule nesupuse inmatricularii .
Este trecut la categorie ca si autopropulsor .
Am si asigurare RCA .
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:17, 4 Ianuarie 2014

Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier Art. 30.

Permisul de conducere se eliberează pentru una sau mai multe dintre următoarele categorii şi subcategorii de vehicule:
a) CATEGORIA A: motocicleta cu sau fără ataş;
b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător;
h) CATEGORIA Tr: tractor, maşini şi utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrări;



Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier Art. 40

(1) Permisul de conducere valabil pentru o categorie dă dreptul de a conduce şi autovehiculele din subcategoria pe care aceasta o include.
(2) Permisul de conducere valabil pentru categoriile CE sau DE este valabil şi pentru conducerea ansamblului de vehicule din categoria BE, dacă titularul acestuia posedă şi permis pentru categoria B.


Consultati HG 1391 din 2006 cu ultimele modificari din 2013, acolo veti gasi detaliat si aspecte privitoare la Tr. Mai precis, punctul 10 din art.I al HG 480 din 2013 pentru modificarea HG 1391.
Sau, in alta ordine de idei, art.38 din HG 1391 din 2006, actualizata
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
vasile2013, utilizator
hg1391
Art. 38. –
„(3) Au dreptul sa conduca vehicule din categoria Tr si posesorii permiselor de conducere valabile pentru una dintre categoriile B, BE, C sau CE, dupa cum urmeaza:
a) posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria B are dreptul sa conduca tractor rutier, cu masa maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei greutate maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg;
b) posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria BE are dreptul sa conduca tractor rutier, cu masa maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei greutate maxima autorizata sa fie mai mica de 3.500 kg;

In concluzie, cu categ. B se poate conduce un tractor cu remorca numai daca remorca are MmA mai mica de 750 kg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tractor cu remorca Valika70 Valika70 In urma implicarii intr-un accident rutier mi-a fost intocmit dosar penal de catre agentul constatator pt conducere vehicul cu permis categorie ... (vezi toată discuția)
Permis conducere cat tr danares1 danares1 O persoana cu permis cat Tr, poate conduce pe drumurile publice un tractor + remorca? Va rog si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Categoria b la permisul de conducere semaj semaj buna seara, am si eu o intrebare; se poate conduce un tractor cu una sau doua remorci pe drumurile publice, sau se poate conduce doar tractorul simplu neavand ... (vezi toată discuția)