avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract apartament pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract apartament pierdut

ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. obtinerea din nou a contractului ..?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:00, 24 Noiembrie 2007
Mergeti la notariatul la care ati facut contractul.
Puteti scoate un extras de carte funciara care sa ateste ca dvs. sunteti proprietarul.
In aceeasi situatie ma aflu si eu, cu o mica deosebire: contractul de V/C al apartamentului este facut in 1991 intre mine si RAIAL Imobiliare (cred ca fostul ICRAL). In acest caz, unde ma pot adresa in cazul pierderii contractului original? In acest moment detin doar o copie legalizata dupa respectivul contract. Puteti mentiona si care sunt taxele ce trebuie platite pentru eliberarea unui alt contract?

Multumesc mult,
Cristi
Nu mai aveti nevoie de altceva daca aveti o copie legalizata. Conform legislatiei in vigoare, aceasta are aceeasi putere ca originalul.
De altfel, in caz de pierdere a unui astfel de contract, persoana care se adreseaza notariatului unde actul a fost intocmit va obtine tocmai o astfel de copie legalizata.
Inteleg ca pot folosi copia legalizata pentru:
- intocmire cadastru si intabulare;
- vanzarea apartamentului.
Este corect?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Copia legalizata, forta juridica martzianu martzianu Buna ziua, Am tot cautat in Legea notarilor publici şi a activităţii notariale 36/1995 rep si cu actualizarile ulterioare, si nu gasesc nicaieri, nici la ... (vezi toată discuția)
Actele autentice notariale - nr.exemplare cretzustancu cretzustancu Buna seara Am inteles ca mai nou, conform legii Actele autentice notariale se intocmesc intr-un singur exemplar original. Este valabil si pentru ... (vezi toată discuția)
Contract tide tide Prietenul meu a cumparat un apartament in anul 2000, a fost la un notar public ca sa faca contractul. Secretara a facut contractul a semnat prietenul meu si ... (vezi toată discuția)