avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare autoturism

Am un contract de leasing in derulare,autoturismul l-am dat in folosinta prin contract de comodat unui prieten deoarece nu mai puteam sustine leasingul iar prietenul s-a obligat(verbal) sa plateasca ratele.
De ceva timp nu mai plateste ratele,refuza sa-mi inapoieze bunul si eu am probleme cu societatea de leasing.
Cum pot rezolva aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ateleasa , utilizator 20:32, 8 Septembrie 2010
contractul de comodat este prin esenta lui cu titlu gratuit; pe de alta parte, nu ati solicitat firmei proprietare acordul privind incheierea contractului de comodat; d-voastra sunteti raspunzator in fata firmei de leasing; imi pare rau.

avocat Cristina Popescu
cat de curand va veni firma de leasing sa isi ia masina inapoi.
masina o urmaresc ei prin GPS asa ca prietenul se va trezi fara ea DAR orice penalitate contractuala si alte probleme de genul acesta vor fi suportate de catre dumneavoastra
trebuie sa achitati dvs ratele.
Comodatarul nu este o societate ci o persoana fizica,contractul de comodat l-am reziliat printr-o hotarare AGA si am solicitat preluarea contractului de leasing de catre utilizator sau returnarea bunului catre societatea de leasing.
Persoana respectiva nu mai raspunde la telefon,si-a schimbat adresa de domiciliu.
Toate documentele au fost trimise catre societatea de leasing care m-a sfatuit sa-mi recuperez singur bunul.
v-a sfatuit corect societatea de leasing.puteti sa-i faceti si plangere penala pt savarsirea infractiunii de abuz de incredere.

Alte discuții în legătură

Sediu social firma liviusss liviusss Am o firma pe care urmeaza sa o cesionez unui cunoscut. Sediul social e la mine acasa, in baza unui contract de comodat, iar cel caruia urmeaza sa ii cesionez ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat urgent!! stanceni stanceni Buna seara! Am o rugaminte...am incheiat in urma cu doua luni un contract de comodat pentru 5 autoturisme, in care este prevazut faptul ca toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Comodat, cumparare auto - auto in leasing (pfa) transferat la srl; posibil? rusescu rusescu Cum se poate transfera un autoturism de la un PFA - auto in leasing - catre o societate comerciala nou infiintata? Se poate ? cum este mai bine , in concesiune ... (vezi toată discuția)