avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Notar - contributii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Notar - contributii

Ca notar
am ctr cass cf decl 200 si 220
am ctr cu casa de pensii mai vechi pe o suma mai mica de 2500 lei
S-a modificat ordonanta in ce ma priveste?
mai am de achitat somaj si cas cf ord sau nu
va rog sa ma lamuriti
multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:43, 11 Septembrie 2010
Conform OUG nr. 58/2010 si HG nr. 791/2010 se platesc contributiile individuale (CAS-10,5%; contributie somaj-0,5%), baza de calcul fiind venitul net realizat lunar.
Veti plati in functie de venitul net realizat in luna precedenta .
Cu privire la contractul vechi in temeiul caruia plateai contributii, trebuie sa faci o Notificare catre CASS si sa-i informezi ca incepand cu luna iulie 2010 vei plati contributii la sanatate doar in baza OG 58/2010. In cazul in care pe viitor vor emite Decizie de impunere pt. neplata contributiilor de pensie pe contractul vechi, nu-ti ramane decat sa contesti Decizia in instanta motivat de faptul ca nu este legal sa platesti contributii la pensie de doua ori pt aceeasi sursa de venit. Functionarii de la casa de pensii nu au inteles legea care spune cu totul si cu totul altceva si anume, daca ai mai multe venituri, trebuie sa platesti contributie la fondul de pensii pt. toate veniturile.
OUG 58 s-a modificat prin OUG 82 din 10 septembrie.
Totusi, pentru contributiile aferente lunilor iulie si august se pare ca se aplica tot OUG 58.
Incepand cu contributiile datorate pentru luna septembrie veti plati cum ati procedat anterior intrarii in vigoare a OUG 58, dupa vechile contracte.
Asta nu stiu.
sigur trebuie platit si la nivelul lunii august sau nu?
@lylyan:
Dupa publicarea OUG nr. 82/2010, ca notar se platesc CAS si CASS conform contracteor incheiate in baza prevederilor Legiilor nr. 19/2000 si 95/2006 cu Casa de Pensii si Casa de Sanatate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
George David, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 58 pentru pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Contributii birou notarial pfa lylyan lylyan Buna ziua Functionam ca si birou notarial pfa. Cu decl 200 si 220 Eu am desfasuratorul pt plati anticipate la sanatate si imp 16% pe care le platesc ... (vezi toată discuția)
Ii -ordonanta 58/2010 claudiaP claudiaP Buna ziua! Conform acestei ordonante, care ar fi modificarile privind o II? (vezi toată discuția)