avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu ?

Cineva a facut cateva fotografii a interiorului unei constructii fara stirea posesorului sau proprietarului. Constituie aceasta fapta violare de domiciliu?

Luarea a acestor imagini poate constitui furt?
Cel mai recent răspuns: jzs , utilizator 15:18, 9 Septembrie 2010
Nu .Aceste lucruri nu se regasec incriminate in cadrul infractiunii de violare de domiciliu.
sa inteleg ca oricine poate intra in domiciliul meu fara sa stiu si sa faca fotografii?
Pana la urma aceste foto facute sunt doar dovezi ca cineva a intrat in incaperea respectiva.
Violarea de domiciliu consta in patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia.
Obiectul juridic special al infractiunii il reprezinta relatiile sociale referitoare la apararea libertatii persoanei sub aspectul vietii domestice. Subiectul activ al infractiunii poate fi orice persoana, iar cel pasiv este detinatorul de fapt al imobilului, persoana care foloseste domiciliul violat.

Mai multe vedeti si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Sigur ca nu poate intra oricine in orice locuinta fara stiorea si fara voia proprietarului. Dar cum puteti dovedi , de vreme ce nu ati gasit urme de efractie , ca cineva a patruns acolo? fotografierea interiorului nu poate fi nici furt, deoarece nu este vorba despre un bun mobil , care ar trebui sa fie obiect al furtului.
Pentru a va sustineti acuzatia aveti nevoie de dovezi temeinice. altfel, chiar si un membru al familiei dvs. ar fi putut face fotografii...prin ipoteza.

Alte discuții în legătură

Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ContSters88252 ContSters88252 buna ziua Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Este violare de domiciliu sa intri in curtea cuiva fara a-ti interzice? mihai 20 mihai 20 pai sa relatez speta. o vecina ia adresat expresi jignitoare si injurii sotiei mele la simplul fapt ca ia cerut sa-i inapoieze banii pe care aceasta ii avea de ... (vezi toată discuția)