avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

buna ziua
Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am finalizat construirea acesteia , am finisat interioarele.Deasemenea in 2010 mi-am stabilit domiciliul din cartea de identitate la acest nou imobil.
Momentan lucrez la instalatia de incalzire si dupa finalizarea acesteia voi putea locui efectiv in imobil .
In urma cu cateva saptamani o persoana a intrat in aceasta locuinta si mi-a sustras cateva lucruri.
Lasand la o parte furtul ,poate fi acuzat de violare de domiciliu dat fiind faptul ca nu locuiesc efectiv in acel imobil?
Cel mai recent răspuns: floridecamp , utilizator 20:29, 9 Decembrie 2011
Autorul poate fi acuzat numai de infractiunea de furt.
reformulez:
daca cineva intra in curte prin escaladarea gardului si mai apoi in locuinta in lipsa mea dar nu fura nimic ci doar face cateva poze ale interioarelor , poate fi acuzat de violare de domiciliu?
Violarea de domiciliu inseamna patrunderea fara drept intr-o locuinta fara consimtamantul persoanei care o foloseste( e proprietatea dvs. deci aveti si folosinta,unul din cele 3 atribute ale dr. de proprietate),sau refuzul de parasire la cerere.
Da, dupa cum spune si textul art care reglementeaza infractiunea de violare de domiciliu: patrunderea fara drept....
Acum , ar fi important si pe unde a intrat, pe poarta, ori s-a catarat pe undeva, a escaladat vreun zid, a intrat prin efractie, era in timpil noptii? Ca in acest caz ar fi o varianta agravanta a furtului calificat, care absoarbe infractiunea de violare de domiciliu.

Edit: Acum observ reformularea: Daca nu a furat nimic , faptuitorul a comis doar infractiunea de violare de domiciliu.
Partea cu pozatul interioarelor e o alta poveste, care nu e de domeniul penalului, cel putin momentan.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
a fost un grup de trei persoane care au patruns ziua , doua au escaladat gardul iar al treilea a intrat printre cele doua porti de acces in curte care chiar daca erau legate cu lant cu lacat a reusit sa le indeparteze suficient de mult pentru a se putea strecura, acesta fiind si mai "subtirel".

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ? stepetrache stepetrache Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)