avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor

In urma unei stari de emotie puternica provocata de vestea ca fiica minora ar fi fost acostata si molestata de citeva ori de partea vatamata,acesta s-a deplasat la locul unde se afla partea vatamata si in urma unei imbulzeli-incaerari in care au fost implicate mai multe persoane,inculpatul a folosit un cutit artizanal cu care a lovit partea vatamata provocindui in zona urechii o taietura de 1.5 cm pentru care patrea vatamata a primit 2 zile de ingrijiri medicale.este tentativa de omor asa cum s-a retinut de ministerul public in conditiile in care certificatul medico-legal a fost dispus dupa 5 luni de la savirsirea faptei acesta fiind literalmente copiat dupa foaia de observatie a spitalului?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 08:22, 11 Septembrie 2010

Actul medico- legal aduce elemente care il ajuta pe anchetator sa -si faca o parere, insa nu poate fi cosiderat ca documentul principal al incadrarii faptei in "tentativa". Anchetatorul ,in baza probelor , in general face incadrarea in tentativa.
Daca prin actul medico-legal se concluzioneaza ca a fost vizata o zona vitala prin atac sau ca vatmarea si urmarile ei i-ar fi pus viata in pericol victimei poate fi avuta in vedere si o astfel de incadrare juridica.
Daca ati avea o copie de pe certificatul medico-legal ar fi bine daca ati reda continutul acestuia dar mai ales a concluziilor medicului legist.
Nu exista un termen fix prevazut de lege cu privire la data emiterii certificatului medico-legal
Da, numarul zilelor de ingrijiri medicale nu conteaza mereu.Zona vitala poate determina incadrarea juridica.
Daca a vrut sa ii taie jugulara dar nu a reusit ar fi tentativa de omor...
Depinde de mai multe probe...
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Acu` depinde daca taietura era de 1,5 cm adancime , lungime ... Oricum , daca a plaga a afectat o artera , aceasta era in masura sa puna in pericol viata si e clar ca incadrarea va fi la tentativa de omor .
Consider si eu din cele descrise ca s-ar incadra la tentativa de omor, dar se fac cercetari si numai coroborate cu alte probe Numarul zilelor de ingrijiri medicale nu conteaza in acest caz ci numai zona vitala afectata poate determina incadrarea juridica.

Alte discuții în legătură

Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian lovit cu halba de bere in cap camilia77 camilia77 buna ziua,in eforie nord pritenul meu de origine italiana s a dus intr un bar sa vb cu cineva.cat a stat acolo a fost provocat si injurat de anumiti clienti in ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre vatamare corporala grava si tentativa de omor? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Mama a fost agresat si in urma certificatului medico-legal obtinut s-a stabilit ca i-a fost pusa viata in primejdie si i s-au acordat 16-18 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)